“Frumoasa adormită şi fusul” de Neil Gaiman & Chris Riddell – Ana are carti!
Frumoasa adormita si fusul foto

“Frumoasa adormită şi fusul” de Neil Gaiman & Chris Riddell

neil-gaiman---frumoasa-adormita-si-fusul---c1

Nu sunt deloc sigură că înţeleg 100% conceptul de roman grafic. Adică… text puţin şi poze multe, nu? Însă având în vedere că mă aşteaptă un weekend plin, în care trebuie să pun trandafirii în grădină (vai mie!), prietenul – să taie liliacul (vai lui!) şi să tundem iarba (vai… nouă!), scot din raftul cărţilor necitite “Frumoasa adormită şi fusul”.

De la “Zei americani” încoace, Neil Gaiman a devenit unul dintre favoriţii mei în lumea literaturii magice. Aşa că atunci când am zărit în librărie “Frumoasa…”, am şi înhăţat-o de pe raft, chit că, la prima răsfoire, am înţeles că… text puţin (Neil Gaiman) şi poze (mă rog, desene) multe (Chris Riddell). Exact ce-ţi spuneam!

Apoi am aruncat-o în bibliotecă, în aşteptarea unor zile foarte aglomerate. Care, vai şi iar vai, au venit!

Până mă întorc cu “recenzia”, îţi las mai jos câteva informaţii despre autori, luate cu copy/paste din prezentarea editurii.

Prolific și original, Neil Gaiman este autorul bestseller-urilor Coraline, Zei americani, Pulbere de stele sau Cartea cimitirului. Cărțile sale sunt vândute peste tot în lume și au fost distinse cu cele mai prestigioase premii ale literaturii fantasy: Hugo, Nebula, Locus, SFX, Bram Stoker, World Fantasy ș.a. Este singurul autor care a câștigat atât medalia Newbery, cât și medalia Carnegie pentru aceeași carte (Cartea cimitirului). Considerat un fel de „rock star” al lumii literare, datorită stilului său nonconformist și entuziasmului cu care este urmărit de numeroșii fani împătimiți (site-ul său oficial are mai mult de un milion de vizitatori unici în fiecare lună), Neil Gaiman este, de asemenea, și compozitor. A mai colaborat cu Chris Riddell și pentru alte titluri: Coraline, Noroc cu laptele… și Cartea cimitirului.

Chris Riddell este un foarte talentat ilustrator și caricaturist politic. În 2013 a câștigat Costa Children’s Book Prize pentru Goth Girl și, de asemenea, premiul Nestlé Gold Award și două medalii Kate Greenaway pentru alte cărți ilustrate. Este co-autorul seriei de success The Edge Chronicles (scrisă împreună cu Paul Steward).

“Frumoasa adormită şi fusul” poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Dacă eşti tentat(ă) de alte titluri ale lui Neil Gaiman – şi eu te sfătuiesc să fii :) :

Cartea “Coraline” poate fi cumpărată online de AICI, de AICI sau de AICI

Cartea “Zei americani” poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Cartea “Pulbere de stele” poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Leave a Reply

Privacy Preference Center


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/public/partials/privacy-preferences-modal.php on line 33

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/public/partials/privacy-preferences-modal.php on line 95