Începem anul 2022 pe anaarecarti.ro cu un concurs! Şi ce concurs!!!
(Că doar nu credeai că la anaarecarti.ro putem fi atât de banali încât să dăm premii de Crăciun, ca toată lumea, nu 🙂 ?)
Ţi-am spus deja că Ana(arecarti) şi Camelia Cavadia sunt legate de o prietenie cu totul specială. Cumva, anii trec pe lângă noi… şi noi rămânem tot acolo una pentru cealaltă. Vorbim rar, dar şi când o facem… ne spunem tot. Ne întâmpinăm de fiecare dată cu aceeaşi căldură şi încredere, de parcă nu ne-am mai văzut de ieri. În plus, Cami nici nu îmbătrâneşte 🙂 !

Şi pentru că 2022 este şi anul următoarei şi atât-de-aşteptatei-cărţi a Cameliei Cavadia, am zis să-l începem pe măsură: cu un concurs la care punem la bătaie pachetul conţinând celebrele romane “Vina”, “Măştile fricii” şi “Purgatoriul îngerilor”. Volumele vin însoţite fiecare şi de o dedicaţie din partea autoarei, ceea ce le face, îţi dai seama!, nepreţuite.
CONCURS: Ce ai de făcut?
ÎN NICIUN CAZ, să dai like-uri, să tăguieşti, să sharuieşti – după cum ştii, urăsc genul acesta de concursuri, fără nicio consistenţă, şi sunt sigură că ai alte pretenţii de la noi 🙂 .
Eu vreau să ştiu ce crezi TU despre scriitoarea Camelia Cavadia. Dacă ai citit-o, spune-mi părerea ta. Dacă nu te-ai întâlnit cu romanele sale, scrie-mi de ce ai vrea să faci acum cunoştinţă cu ea. Ce anume din ce ai aflat despre cele trei titluri te-a făcut curios/curioasă?
Nu e nevoie de cine ştie ce texte lungi, sunt suficiente două-trei idei. Le poţi scrie aici, pe blog, sub forma unui comentariu la acest articol. Sau le publici la postarea dedicată lui pe care o voi face pe pagina noastră de facebook. Sau pe contul nostru de instagram… Sau mi le trimiţi cu porumbelul… vezi tu 🙂 !
Indiferent unde şi cum îmi vei scrie, eu îţi voi publica textul pe blog. Asta ca să vadă toată lumea şi de ce vei câştiga 🙂 . Prin urmare, voi considera implicit acordul tău de publicare.
CONCURS: Cum va fi ales câştigătorul/ câştigătoarea?
ÎN NICIUN CAZ, prin tragere la sorţi – alt aspect al concursurilor de gen care pe mine mă scoate din sărite. La noi va fi vorba de o alegere STRICT SUBIECTIVĂ. Comentariul care îmi va plăcea cel mai mult… acela va câştiga. Prin urmare, dacă participi la concursul nostru, înseamnă că accepţi regula aceasta şi nu-ţi iei jucăriile şi pleci dacă nu câştigi premiul.
FOARTE IMPORTANT: Dacă ai câştigat, trebuie să-mi indici o adresă din România la care să-ţi trimit cărţile. Dacă locuieşti în străinătate… tot o adresă din Romania va trebui să-mi dai pentru a-ţi livra premiul.
Concursul se deschide ACUM şi se închide luni, 10 ianuarie 2022, la 12 noaptea… ca-n poveşti, desigur!
Baftă 🙂 !
Incă nu am citit nici una dintre cărțile doamnei Camelia Cavadia dar cu sigurantă urmeaza sa le citesc ,pentru ca descoperind.o de puțin timp pe instagram m.a impresionat nu prin cuvinte împopoțonate ,nu prin metafore si figuri de stil,nu prin alambicați de tot felul ,ci prin simplitate. Doua, trei cuvinte frumos alese prin care dânsa îşi descrie trăirile sau cărțile pe care le citește sunt suficiente pentru a ajunge in mintea si in sufletul celui care le citeşte.Iar faptul că fotografiile mele prea puțin reuşite de pe instagram au primit aprecieri din partea dumneai şi dânsa chiar mi.a mulțumit pentru aprecieri denotă o omenie cum rar întalnesti, iar astfel de oameni consider eu ca merită citiți.
Mărturisesc sincer că nu auzisem până acum de această scriitoare, dar îmi place să citesc scriitori români contemporani, așa că propunerea ta e binevenită.
Și apoi, mi-a plăcut tot ceea ce am citit până acum la tine pe pagină/blog, așa că merg pe mână ta, cum s-ar spune !
Undeva pe la începutul pasiunii mele pentru citit, s-a conturat (întâmplator?!) un program de lectură care implica un autor străin, urmat de unul român. Cumva, între lecturi, parcă mi se făcea dor de stilul, limba, viața, tot ce era românesc și săream la un autor român. In ultimii ani, nu m-am ținut prea mult de acest obicei. Iar zilele trecute, citind un autor spaniol, mi-a venit așa o poftă de un roman românesc. Mi-e puțin teamă de sensibilitatea romanelor dnei Camelia (așa am auzit), dar zău ca nu pot vedea un moment mai bun decât acesta ca să mă pun pe treabă😌
Să cunosti un autor prin prisma, a ceea ce a prins viață din plamadirea sufletului sau, inseamna sa deschizi o fereastra a unui univers de traire sacra. Martirisesc faptul ca suntem prietene prin intermediul acestei lumi virtuale, ca o admir ca om, putând sa-i lecturez frumusetea sufletului prin intermediul chipului, dar nimic mai mult. Anul acesta mi-am facut o promisiune, ca o sa il dedic achizitionarii, celor mai frumoase si pretioase „bujuterii”, cu alte cuvinte, cartilor. Asa ca inca trei bijuterii in colectia mea, sunt sigura ca o sa-mi incununeze sufletul, cuprinzandu-l intre bratele visarii si lecturii. Cred cu tarie ca cea mai frumoase forma de terapie potrivita oricarei persoane, este lecturoterapia, si ca cea mai buna prietena a fiecaruia dintre noi, a fost, este si o sa ramana, cartea, in tacerea cuvintelor rostite in nemurire, si prinse intre filele sale. Pana la aflarea rezultatului final, revin la una dintre prietenele mele, incepute anul acesta, cred ca banuiti deja ca este…o carte. Ganduri de lumina si lecturi placute, tuturor!
Bună Ana, eu voi fi sincera 🙃asa cum imi place mereu sa fiu, nu am mai citit nici o carte a autoarei, dar titlurile mi se par super realiste cu totii simtim Vina sau purtam anumite Măști.. Concluzie:sunt super curioasa despre ce este vb😁😁. 🤗
N-am citit deocamdată Camelia Cavadia. „Măștile fricii” stă undeva la început pe lunga listă cu cărți musai de citit de cam un an, dacă nu mai mult… Nu am reușit să ajung la ea, dar sunt foarte curioasă de stilul scriitoarei și îmi place mult să descopăr scriitori de-ai noștri, cel mai mult îmi place să citesc autori români, cumva îi simt mai aproape, îi înțeleg mai bine. De obicei (sunt curioasă din fire, mai ales când e vorba de autori români) scotocesc puțin și prin biografiile scriitorilor, pentru că nu prea pot să separ autorul de opera lui. Am văzut numele autoarei și în antologia Singuraticele, și cred că o să încep cu asta, să aflu mai multe despre ea, apoi trec la romane. 😁 Cât despre titluri, stârnesc în mintea mea suficient cât să mă convingă să le citesc. Îmi lasă impresia că o să găsesc răspunsuri la întrebări încă neformulate concret. 🤔
Bună! Recunosc, nu sunt o mare „devoratoare” de cărți, iar fii_mea mereu mă ceartă că nu îmi fac timp să citesc, ea fiind pasionată maxim de citit aproape orice îi trece prin mâini!! La aproape 13 ani, m-a întrecut de mult cu numărul cărților citite, spre rușinea mea 😶! Poate, începând cu aceste cărți, îmi voi lua revanșa 😀. Și din ce am aflat pe-aici despre scriitoare și cărțile dumneaei, eu cred că mi-ar plăcea tare mult să le citesc! Iar fiica mea deja mi-a spus că le-a făcut loc în biblioteca ei 🙂. Succes tuturor!
Deși nu judec o carte după coperta ei, ”Măștile fricii” mi-a atras atenția la bibliotecă. Nu auzisem de autoare, dar…de ce nu? Să uităm, pentru un moment, de atâția autori din literatura universală. Sunt cadru didactic, dar am lucrat ca psiholog mulți ani, sunt familiarizată cu întunericul din noi, dar cartea asta m-a răscolit și m-a zdruncinat cum puține au reușit să o facă. A urmat ”Vina”, împrumutată de o prietenă care uitase de existența ei…Alt cutremur, altă luptă, altă poveste de viață…Am urmărit un interviu cu Camelia Cavadia referitor la ”Purgatoriul îngerilor”,dar încă nu am citit-o.
Nu a fost o lectură ușoară, dacă nu ești dispus să te confrunți cu monștrii personali, mai bine alegi să citești altceva.
Am citit prima dată “Purgatoriul îngerilor”. Mi-a plăcut atât de mult încât am achiziționat și celelalte două cărți , “Vina” și “”Maștile fricii”. Sunt genul de cărți pe care nu le poți lăsa ușor, poveștile Cameliei parcă sunt rupte din realitate.
Mi-aș dori să am cărțile cu autograf, ale mele le-aș face cadou cuiva drag . Pentru un iubitor de cărți cred că este cadoul perfect.
Nu am citit încă vreo carte scrisă de Camelia Cavadia, dar pe grupul meu de cititori am primit recomandări din toate părțile. Mi-ar plăcea să le am, dar nu e rău nici dacă ajung la altcineva. Este așa de frumos să primești cărți! Eu deja am primit un nou impuls de a le cauta și de a le ridica mai sus în lista mea pentru 2022. Mulțumesc.
Mulțumesc foarte mult tuturor celor care au participat la acest concurs. Vă mulțumesc pentru atenție, interes, pentru cuvintele frumoase, atât celor care au citit deja cărțile sau una dintre ele, dar și celor care și-ar dori să le citească și le aibă. Sunt recunoascătoare și foarte bucuroasă. Vă mulțumesc!
Inca de anul trecut, mi-am propus sa citesc mai multe opere ale autorilor romani contemporani si Camelia Cavadia chiar este un must-read deoarece operele dumneaei contin iubire, tristete, copilarie in mai multe forme…cum sa nu vrei sa ai asemenea frumuseti in biblioteca?