În atenția doamnelor și domnișoarelor mai aventuroase și mai… fashioniste 💅🏻: editura Nemira anunță apariția cărții Cele trei vieți ale lui Alix St. Pierre, semnată de autoarea de bestsellere Natasha Lester.
Publicat în colecția Nemira Fiction, romanul Cele trei vieți ale lui Alix St. Pierre spune povestea unei femei care se străduiește să uite rolul pe care l-a jucat în cel de-Al Doilea Război Mondial, construindu-și o viață nouă la Paris, ca… ta-na-naaaam!!!… PR al Casei Dior.
Dacă ți-am stârnit deja curiozitatea, poți citi mai jos și un fragment în avanpremieră și în exclusivitate din roman. Asta ca să poți lua o decizie în deplină cunoștință de cauză 😄.
Cum promovează editura Nemira romanul
1943. După ce a condus mai multe campanii publicitare de succes la New York, Alix St. Pierre intră în atenția guvernului american și se trezește recrutată într-o organizație de spionaj. Înrolată ca spion, e trimisă în Europa, unde i se încredințează sarcina de a se apropia de un nazist care ar putea fi dispus să ajute Aliații, existând însă riscul ca acesta să fie un agent dublu.
1946. Hotărâtă să-și uite trecutul întunecat, Alix se mută la Paris pentru a lucra ca PR al Casei Christian Dior, ce urmează să fie lansată în lumea modei. Dar când o figură din vechea ei viață își face apariția și amenință să-i pună în pericol viitorul, Alix își dă seama că va trebui să recurgă la acțiuni drastice pentru a face pace cu trecutul.
Un roman complex, în care Natasha Lester leagă cu măiestrie toate firele narative ce trasează destinul unei protagoniste cu o viață pe cât de periculoasă, pe atât de fermecătoare.
Anamaria Manolescu, coordonatoarea colecției Nemira Fiction
“Cele trei vieți ale lui Alix St. Pierre” – fragment
A doua zi, Dulles se așază în fața ei și spune:
— E posibil să se termine totul luna asta. Războiul ăsta depinde de un singur om, și dacă el nu mai e…
Inima ei bate mai repede. Singurul om la care putea să se refere Dulles era Hitler, și singurul mod în care putea să nu mai fie, era să fie mort.
— Aliații sau germanii? întreabă ea, vrând să afle cine stă în spatele loviturii de stat sau al asasinatului.
— Agentul Abwehr. Gisevius.
În seara aceea Alix se culcă zâmbind. Moartea lui Hitler e iminentă. Asta va salva Italia de la ruinarea cu bombe. Matteo și Chiara vor supraviețui. Și Matteo o va vedea din nou pe Alix.
Și așa, luna iulie trece cu Dulles binedispus, așteptând zilnic vestea morții lui Hitler. Alix lucrează în fiecare noapte până târziu, coordonând parașutările de provizii pentru partizanii care câștigă din ce în ce mai multe bătălii mărunte cu germanii.
Spre sfârșitul lunii, îi telegrafia lui Leone pe la miezul nopții, când Mary ieșea din apartamentul lui Dulles.
— Trebuia să mă întâlnesc cu Allen la ora opt, să luăm masa.
Tonul e degajat și ochii îi sunt triști.
— Nu știu unde e.
Alix îi prepară lui Mary un cocktail și adaugă, încercând să o înveselească.
— E bine că Gisevius face ce trebuie.
Presupune că Mary, care cultivase relația cu agentul Abwehr, împreună cu Dulles, știe de planul de asasinare.
— Da? face Mary, uitându-se la ea printre gene, și Alix își dă seama că nu știe nimic – dar că, dacă la un moment dat se gândise să plece în weekend cu Gisevius însemna că nutrește pentru el sentimente mai profunde decât cele pe care trebuie să le aibă un agent pentru un informator.
Alix se așază pe un fotoliu. Un soț. Un amant. Un informator cu care Mary se gândise să se culce. Ce mizerie! Alix nu poate spune decât:
— Știi că dacă Dulles nu ți-a spus, nici eu nu pot. Scuze.
Mary ridică din umeri, un gest mărunt și neputincios, și se așază și ea pe fotoliu.
— Nu-i nevoie. Reticența lui Allen e în fișa postului, nu e ceva personal. Personal e când…
Pentru prima dată de când o cunoștea, Mary se oprește și nu mai spune cine știe ce adevăr brutal pe care intenționase să-l spună.
— Știi, spune Alix în liniștea subită.
Se întreabă dacă de data asta ceea ce nu vrea Mary să spună e ceva care ar trebui spus – și dacă nu ar putea cumva să-i dea Alix vreun sfat, vreo vorbă de duh sau măcar o consolare.
— Ești singura persoană care mi-a povestit vreodată de adevăratele complicații care țin de căsătorie, copii și fidelitate. Poate că faptul că am învățat cum să transmit mesaje clandestine în Italia mă va ajuta cu ceva în viață după război, dar eu cred că lucrurile pe care mi le-ai spus tu îmi vor fi mai utile.
Pentru că am de gând să fac exact opusul, adaugă Alix, dar doar pentru sine.