Șapou dedicat bărbaților 😅: cu o floare nu se face primăvară… Nici măcar cu un buchet. Dar… dacă pui lânga el și o carte de la editura Nemira? Parcă, parcă se mai încălzește atmosfera, nu?🥰
Editura Nemira anunță o serie de noutăți în ton cu luna martie, deci așteaptă-te la titluri cu și despre femei puternice, scrise de autoare talentate, cu succes la critică și la public deopotrivă. Practic, perfecte de făcut cadou în această perioadă!
Inimă neagră de Silvia Avallone
Un roman despre condamnare, compasiune și puterea de accepta un trecut pe care nu-l mai poți schimba.
Singura cale de-a ajunge la Sassaia, un sat micuț, cuibărit în munți, e o potecă foarte abruptă, ascunsă printre fagi. De acolo apare într-o zi Emilia, roșcată și cu părul creț, incredibil de slabă. O adolescentă de treizeci de ani, cu bocanci mov și o geacă verde fluorescent. Din casa alăturată, Bruno asistă la sosirea ei ca și cum ar fi martorul unei invazii. Femeia are un accent „străin“ și o grămadă de genți, iar simpla ei prezență într-un loc uitat de lume pare nefirească.
Când în sfârșit se întâlnesc, fiecare cu singurătatea sa, Bruno simte că în ochii Emiliei se ascunde un abis asemănător cu al său, dar cumva opus. Le e familiar amândurora – lui pentru că l-a suferit, ei pentru că l-a comis – un rău pentru care a plătit cu mulți ani de închisoare, însă care nu poate fi reparat. Sassaia e refugiul lor, singura soluție pentru a scăpa de un viitor în care amândoi au încetat să mai creadă.
Dar viitorul sosește și își urmează propriile legi. Fie că ești victimă sau călău, timpul trece și ne dezvăluie tuturor adevărata față: dureros de fragili, fatalmente umani.
Anamaria Manolescu, coordonatoarea colecției Nemira Fiction: „Silvia Avallone își construiește noul roman în jurul unei idei pe cât simple, pe atât de puternice: atunci când accepți prezența întunericului, se ivește și lumina”.
Cele trei vieți ale lui Alix St. Pierre de Natasha Lester
De la autoarea de bestsellere Natasha Lester, o poveste captivantă, despre o femeie care se străduiește să uite rolul pe care l-a jucat în cel de-Al Doilea Război Mondial, construindu-și o viață nouă la Paris, ca PR al Casei Dior.
1943. După ce a condus mai multe campanii publicitare de succes la New York, Alix St. Pierre intră în atenția guvernului american și se trezește recrutată într-o organizație de spionaj. Înrolată ca spion, e trimisă în Europa, unde i se încredințează sarcina de a se apropia de un nazist care ar putea fi dispus să ajute Aliații, existând însă riscul ca acesta să fie un agent dublu.
1946. Hotărâtă să-și uite trecutul întunecat, Alix se mută la Paris pentru a lucra ca PR al Casei Christian Dior, ce urmează să fie lansată în lumea modei. Dar când o figură din vechea ei viață își face apariția și amenință să-i pună în pericol viitorul, Alix își dă seama că va trebui să recurgă la acțiuni drastice pentru a face pace cu trecutul.
Anamaria Manolescu, coordonatoarea colecției Nemira Fiction: „Un roman complex, în care Natasha Lester leagă cu măiestrie toate firele narative ce trasează destinul unei protagoniste cu o viață pe cât de periculoasă, pe atât de fermecătoare.“
Restul de Svetlana Cârstean
Restul este prima carte dintr-o trilogie „organică și personală a acelor teme vitale care te readuc în lume”, trilogie semnată de poeta Svetlana Cârstean.
Restul conține o mărturie despre roluri și despre experiența propriei masculinități cu privire la care autoarea mărturisește că a simțit nevoia de a fi „curioasă și înțelegătoare”. Cartea face și trimitere la modelele masculine integrate de-a lungul timpului, la dinamica feminin-masculin pe care Svetlana Cârstean a descoperit-o atât în femeile, cât și în bărbații din viața sa: „Cine muncește, ce muncește, cine pune pâinea pe masă, cine plătește, cine naște, cine nu naște, cine spală, cine doarme, cine renunță, cine scrie, un întreg labirint căruia am vrut să-i găsesc o ieșire”, mărturisește poeta.
Cele patru vieți ale lui Daiyu de Jenny Tinghui Zhang
Un roman de debut uluitor, plasat pe fundalul american al Actului de excludere a Chinei, despre o fată de origine chineză, care luptă cu prejudecățile Vestului American al anilor 1880.
Daiyu nu și-a dorit niciodată să semene cu eroina tragică al cărei nume îl poartă, venerată pentru frumusețea ei și condamnată la suferință. Dar când e răpită și transportată clandestin peste ocean, din China în America, ea trebuie să renunțe la casă și la viitorul pe care și-l imaginase. E nevoită să se reinventeze mereu pentru a supraviețui. De la o școală de caligrafie, la un bordel din San Francisco, la un magazin din munții Idaho, Daiyu încearcă cu disperare să scape de tragedia care o urmărește. În vreme ce reacțiile anti-chineze se răspândesc în toată țara, transformându-se într-un val de violență inimaginabilă, Daiyu trebuie să apeleze la toate personalitățile pe care le-a îmbrățișat de-a lungul timpului – inclusiv la cele pe care își dorește cu ardoare să le lase în urmă – pentru a-și revendica în sfârșit propriul nume și propria poveste.
„Modul în care aceste evenimente barbare, petrecute în secolul al XIX-lea, rămân de actualitate ar trebui să constituie un avertisment pentru noi toți.“
The New York Times Book Review
„În acest roman deopotrivă de o sensibilitate și de o brutalitate răvășitoare, Jenny Tinghui Zhang devoalează un capitol neglijat din istoria americană, conturând o poveste despre dragoste, identitate, curaj și apartenență, care te va urmări multă vreme.“
Anamaria Manolescu, coordonatoarea colecției Nemira Fiction
„O poveste dureros de relevantă pentru lumea în care trăim.“
Washington Post
„Mândriile și prejudecățile Vestului Sălbatic prind viață în romanul lui Zhang…“
Oprah Daily
Fiica negustorului de mătase de Dinah Jefferies (reeditare)
De la autoarea bestsellerului Soția plantatorului de ceai – un roman de atmosferă, ce spune povestea unei tinere sfâșiate între două lumi….
1952, Indochina franceză: Încă de la moartea mamei lor, Nicole, în vârstă de optsprezece ani, pe jumătate franțuzoaică, pe jumătate vietnameză, trăiește în umbra frumoasei sale surori mai mari, Sylvie. Când Sylvie preia controlul asupra afacerii de mătase a familiei, Nicole primește un magazin de mătase abandonat, situat în cartierul vietnamez din Hanoi. Dar zona e plină de rebeli militanți care vor să pună capăt dominației franceze prin orice mijloace. Pentru prima dată, Nicole devine conștientă de corupția regimului colonial, iar implicarea propriei familii o șochează profund…
Trần, un cunoscut insurgent vietnamez, pare să-i ofere evadarea perfectă din problemele sale, în timp ce Mark, un fermecător comerciant american, e bărbatul la care a visat dintotdeauna. Dar în cine poate avea încredere în această lume în care nimeni nu e ceea ce pare?
Anamaria Manolescu, coordonatoarea colecției Nemira Fiction: „Un roman captivant, despre supraviețuire, rivalitate și iubire, a cărui acțiune se desfășoară pe fundalul Vietnamului aflat sub dominația trupelor coloniale franceze.“
Soția plantatorului de ceai de Dinah Jefferies (reeditare)
Bestseller internațional, cu acțiunea plasată în Ceylonul anilor 1920, despre o tânără englezoaică ce se căsătorește cu un văduv fermecător, proprietar al unei plantații de ceai, pentru a descoperi că acesta păstrează secrete teribile legate de trecutul său și de soarta primei lui soții. Secrete ce vor avea consecințe devastatoare.
Proaspăt căsătorită, Gwendolyn Hooper, în vârstă de doar nouăsprezece ani, ajunge în exoticul Ceylon, nerăbdătoare să înceapă o viață nouă. O întâmpină însă un soț distant, secretos și întotdeauna ocupat. Explorând singură plantația de ceai, Gwendolyn descoperă uși încuiate, rochii vechi, o piatră funerară năpădită de buruieni și alte semne ale unui trecut necunoscut. Dar niște secrete atât de mari nu pot rămâne îngropate pentru totdeauna…
„O poveste pasionantă, despre mistere, conduite și prejudecăți, care se petrece în Ceylon (Sri Lanka de astăzi). Jefferies demonstrează că știe să scrie o poveste plină de suspans, în care motivațiile complexe ale personajelor se întâlnesc în chip surprinzător.“
Publishers Weekly
„Un roman de epocă dintre cele mai reușite. E pur și simplu fermecător.“
The Sunday Express
Anamaria Manolescu, coordonatoarea colecției Nemira Fiction: „Dragoste, secrete de familie și prejudecăți, totul pe un fundal istoric pe cât de tulburător, pe atât de fascinant. Un roman pe care îl vei citi dintr-o suflare.“
Cântecul munților de Nguyễn Phan Quế Mai
Bestseller internațional
Roman câștigător al premiului pentru debut BookBrowse în 2020.
O familie, trei generații de femei și un război care le va schimba viețile iremediabil.
„Fermecător și captivant.“ – Viet Thanh Nguyen, câștigător al Premiului Pulitzer
Cartea redă istoria, cultura și tradiția vietnameză și vorbește despre costurile umane din timpul conflictului armat, dezvăluindu-ne, în același timp, puterea bunătății și a speranței.
Pe fundalul războiului din Vietnam, o fetiță de doisprezece ani se agață de bunica sa în adăposturi improvizate, pentru a supraviețui bombelor care cad în jurul lor. Experiența aceasta îi este teribil de cunoscută bunicii, care știe prea bine câte eforturi sunt necesare pentru a ține familia unită într-o țară dezbinată. Povestea celor două se ramifică pe două planuri temporale, se împletește cu proverbe lirice și reușește să cuprindă istoria tuturor membrilor, pe mai multe generații, supraviețuitori într-o națiune zguduită de multiple conflicte.
„Un roman vietnamez care a mișcat cititorii din lumea occidentală.“
BBC News
„Autoarea prezintă o altă latură a unui război controversat și am face bine să ne însușim lecțiile învățate de personaje.“
The Seattle Book Review
„Un roman bogat din punct de vedere tematic, puternic emoțional, plin de speranță, o incursiune cutezătoare în trecut și, în același timp, o relatare curajoasă a prezentului.“
Ocean Vuong, autorul cărții Pe pământ suntem strălucitori o clipă
„O poveste caldă, care transcende mai multe generații.“
O, The Oprah Magazine