CONCURS ÎNCHIS - seria de autor Camelia Cavadia!!! Lovitură de teatru: AVEM DOUĂ CÂŞTIGĂTOARE, nu una!
Camelia Cavadia

CONCURS ÎNCHIS – seria de autor Camelia Cavadia! Lovitură de teatru: AVEM CINCI CÂŞTIGĂTOARE, nu una!!!

UPDATE 15.01: BREAKING NEWS! Camelia Cavadia semnează cărţile pentru câştigătoarele concursului de pe anaarecarti.ro!!! (Scuze pentru abordarea tabloidă, dar nu m-am putut abţine 🙂 )

UPDATE 12.01: IN-CRE-DI-BIL!!!! Încă trei câştigătoare la concursul organizat de noi!!! Impresionată de mesajele voastre, Camelia Cavadia a decis să ofere alte trei exemplare din cartea sa, „Măştile fricii”, alegând trei mesaje care i-au mers la suflet! Sincer? Eu nu cred că ai mai văzut aşa ceva în blogosfera de carte de pe la noi! Stau şi mă întreb când o să se închidă acest concurs… 😂

Camelia Cavadia: “Sunt atât, dar atât de recunoscătoare Anei pentru concursul pe care l-a pus la cale pe blogul său, anaarecarti.ro, încât aproape că nu-mi găsesc cuvintele (cu toate că se presupune că scriitoarele ar trebui să le poată mânui oricând 🙂 ). Fără inițiativa ei, nu aș fi avut ocazia să mă umplu de emoția mesajelor primite în dar de la doamnele care au răspuns cerințelor ei. Am plâns și eu, m-am întristat, m-am emoționat citind mesajele primite, dar mai presus de toate m-am bucurat intens de toată interacțiunea aceasta atât de sinceră și deplină care s-a creat aici. Mulțumesc fiecărei participante în parte, le felicit pe cele două câștigătoare (la cum o știu eu pe Ana nu mă miră că a plusat cu încă un pachet de cărți) și sunt recunoscătoare pentru fiecare gând. La rândul meu, aș vrea să ofer și eu trei exemplare din cartea „Măștile fricii”, din partea mea, sperând ca ea să bucure trei cititoare care încă nu mi-au descoperit cărțile, dar care și-ar dori să o facă. Iar numele la care m-am oprit sunt: Veronica Dumitru, Zapodianu Alina, Adriana Ionescu. Vă rog frumos să-mi scrieți mesaj pe Facebook pentru a stabili împreună unde să vă trimit cărțile cu autograf. MULȚUMESC!

…………………

Un carusel de emoţii a fost concursul la care am oferit ca premiu seria de autor Camelia Cavadia!

În primul rând, colegul de blog, Oliver, care preferă premiile bazate pe like, share and… whatever 🙂 , m-a privit cu scepticism: “Cred că este singurul concurs organizat de un blog de carte în care cititorii sunt puşi la treabă! Nu mai bine trăgeai câştigătorul la sorţi?!”

Dar eu nu m-am clintit. Nici n-am clipit, vă spun!

Mesajele despre Camelia Cavadia – poate cele mai frumoase din blogosferă

Bine, recunosc că mi-am ţinut puţin respiraţia până s-a înscris în concurs prima persoană. Apoi a doua. A treia… Vai, piruete făceam prin casă văzând că nu v-aţi lăsat impresionate de cerinţele concursului şi v-aţi apucat să scrieţi despre Camelia Cavadia.

Şi ce mesaje mi-aţi trimis!

Pentru că atunci când inima mi-a venit la loc şi am început să le citesc, am avut momente superbe în care am tresărit, m-am emoţionat, am zâmbit, m-am întristat, am plâns. Pentru fiecare dintre ele, eu vă mulţumesc!

Au câştigat două mesaje despre Camelia Cavadia extrem de diferite

Gata, nu mă mai lungesc! Să trecem la vestea cea mare: într-o răsturnare de situaţie, specifică dramatismului acestui blog 🙂 , avem DOUĂ câştigătoare!!! Calificate în finală pe criterii absolut subiective (după cum ne-a fost înţelegerea), mesajele celor două cititoare nici că puteau fi mai diferite.

Ileana Crupeanu a deschis romanul “Măștile fricii” al Cameliei Cavadia… pentru a-şi descoperi propria-i poveste! Cu un curaj nebun, Ileana ne mărturiseşte în mesajul cu care a intrat în concurs ce efect răscolitor a avut cartea aceasta asupra ei. Rândurile ei mi-au adus lacrimi în ochi, iar încrederea cu care ne-a încredinţat o frântură din sufletul ei… m-a terminat.

În schimb, Dana Gut nu e familiarizată deloc cu opera Cameliei Cavadia, dar… are încredere în mine. Iar eu sunt dispusă sa risc 🙂 !

Le rog pe cele două câştigatoare să-mi furnizeze adresele din România unde doresc să le trimit cărţile şi să aibă puţină răbdare, că, na!, trebuie să ajung cu pachetele la Camelia Cavadia, să iau dedicaţiile personalizate, înainte să le pun la poştă :).

Concurs Camelia Cavadia

Ce-au scris câştigătoarele

Ileana Crupeanu: Am văzut concursul pe care l-ai înființat și tot ceea ce vreau să spun este că, dacă aș câștiga cărțile scriitoarei Camelia Cavadia, aș fi tare fericită. Până acum am avut contact doar cu cartea “Măștile fricii” care și-a lăsat o amprentă puternică asupra mea. De ce? Am avut parte de un tată alcoolic toată copilăria mea, eu, împreună cu fratele meu, a trebuit să ne susținem moral, psihic, emoțional, deoarece el consideră că “atâta timp cât aveți ce manca, datoriile lunare sunt plătite, sunteți niște ființe norocoase. Într-adevăr, nu am avut lipsuri materiale, dar lipsurile emoționale au fost cu carul…ce pot să spun este că, din fericire, această carte am reușit să i-o fac cadou prietenei mele din copilărie. Culmea sorții, și aceasta a avut parte toata copilăria ei de un tată alcoolic.

De curând, la locul de muncă actual, s-a angajat o fată de 23 de ani, a reușit să se deschidă față de mine și mi-a mărturisit și aceasta traumele copilăriei ei, cu tatăl abuziv, mama care nu intervenea în alegerile făcute de tata, iar daca aș fi norocoasa câștigătoare, cu siguranță una din cărțile făcute cadou, mai exact “Măștile fricii”, aș face-o la rândul meu cadou, vorba aceea + “Dar din dar se face rai”. Autoarea aceasta are un stil aparte, m-a impresionat profund cartea, am încercuit pasaje, fraze, iar atunci când tristețea mă poartă în amintirile copilăriei, aceste pasaje sunt că un pansament pentru suflet.

Prin intermediul personajelor (David, Ema și Sofia) încă o dată mi s-a confirmat că ceea ce am trăit nu a fost din vina mea și a fratelui meu, încercam de multe ori sa îi găsesc scuze, că bea pentru că nu e cu mama, că bea pentru că se simte singur, dar toată lumea din jur îi dădea alternative, ajutor, a avut sprijin și din partea bunicilor, părinților lui, el doar a ales calea ușoară pentru el…Ce pot să zic este că această carte m-a făcut să îl pot ierta, să mă pot detașa…este un sentiment atât de plăcut, cred că cel mai plăcut este să simți că o carte are acest efect terapeutic de a te face să poți ierta din suflet, să spui adio trecutului, să fii focusat în prezent și atât.

“Până la 25 de ani, am detestat alcoolul”

Până la vârsta de 25 de ani, nu am avut contact cu alcoolul, detestam însuși ideea de a mă uita, după ce am citit această carte, am înțeles că e mai adânc de atât, de fapt eu detestam ideea de a fi cumva văzută în ochii mei, de mine, ca el, simplu fapt de a gusta un pahar de vin mi se părea inadmisibil, după ce am citit cartea, după ce l-am iertat pe tata, m-am putut bucura, plângând, de un pahar de vin alaturi de logodnicul meu…a fost un sentiment atat de plăcut și eliberator…

Aș fi tare fericită să câștig, să mă bucur de alte scrieri ale acestei autoare și de asemenea să bucur la rândul meu cu o altă carte făcută cadou, pentru a alina un alt suflet rănit.

Dana Gut: Îmi place ideea ta de concurs, fără like, share, tragere la sorți! Sunt mereu receptivă la tot ceea ce înseamnă scriitori români contemporani, așa că propunerea ta este interesantă si binevenită. Mărturisesc sincer că nu auzisem până acum de această scriitoare, așa că am căutat/citit câteva date despre Camelia Cavadia și cărțile de mai sus. În plus, mi-a plăcut tot ceea ce am citit până acum la tine pe pagină/blog, așa că merg pe mâna ta, cum s-ar spune!

Concurs Camelia Cavadia

Celelalte răspunsuri pe care le-am primit de la voi (aşa cum am promis, le public pe toate, fără să le modific)

Mihaela Galbenu: Am descoperit-o pe Camelia Cavadia în pandemie, anul trecut, când am citit “Măștile fricii”, o carte la care am tot reflectat și după ce am terminat-o de citit. Ca părinte, am conștientizat importanta relației copil-parinte asupra evoluției psihice și intelectuale a copilului. Cre ca trebuie citita de toți părinții care încă mai cred ca un copil se educa prin violență. Cu siguranță voi citi și celelalte romane ale acestei autoare. 

Cosmina Costache: Nu știu cum am aflat de Camelia Cavadia, cred că de pe Facebook, dintre cărțile ei am ales “Măștile fricii” care m-am atras de la prima pagina. Mi-a plăcut mult: i-am înțeles mai bine pe cei “rai” din jur, am recunoscut modelul de “parenting” dinainte de 89. Mi-am dat seama că mulți copii din jurul meu trăiau adevărate drame, că apoi au devenit adulți care au încercat să se integreze în societate. Mi s-a părut răvășitor de adevărată!

Ana Fluerasu: Camelia a intrat in viata mea prin acest blog. Din vina lui,era sa zic!
Trilogia Cameliei,daca imi este permis sa o numesc asa,este viata concreta cand este crunta.Sunt cartile care dor si scriitura care te patrunde.Fie ca este vorba de Tomas sau de copiii abandonati sau maltratati. E viata sub aspecte diferite pe care o regasim in carti si care reverbereaza in functie de cele traite de tine in momente ca cele narate.Ori este imposibil sa nu te regasesti in trairile personajelor cartilor, pentru ca nu sunt basme,sunt intamplari care din pacate prea ades fac parte din cotidian.

As incepe cu Vina. Poate si pentru ca m am regasit implicit in multe aspecte.In multi dintre noi exista un Tomas,pe ai caror umeri apasa o vina.Chiar fara o introspectie profunda,toti simtim uneori,sau de multe ori vini.Sau poate ca in ansamblu viata irosita este consecinta vinei.A lui Tomas,a noastra sau aunora care nu tin de puterea noastra de a trai nemarcati de vina.

Purgatoriul ingerilor – “Când durerea devine ascuțită ca vârful unui ac, se cere experimentată cu orice risc. Dacă nu ar fi țipată în gura mare, ar produce răni atât de grave, încât ar deveni fatale. Uneori durerea se cere transpusă în gesturi limită, de neînțeles, care cioplesc adânc din tine și din alții la întâmplare. Devii victimă și călău și tot ce poți face e să te supui. De fapt, i te supui ei, durerii, dar nu mai contează, căci ești totuna cu ea.”
Teodor, Maria, Aron nu au sanse sa devina un Tomas, pentru ca in copilaria lor au fost marcati de alte vini.Familia ca nucleu este constructiva atunci cand e sanatoasa,insa te face sa te pierzi de timpuriu cand ai nenorocul sa te nasti unde infernul este singurul rai pe care il ai.

Ema sunt eu

Mastile fricii – “Mi-e frică de când mă știu. Mi-e frică de tot și de toate și mi-e frică să recunosc asta în gura mare. Dacă aș face-o, ar însemna că e adevărat. Și ar mai însemna că ea a învins.”
Te lupti cu frica,sa nu te lasi cuprins si aceasta lupta te lasa fara vlaga.Esti un om in transa.

Am lasat la sfarsit aceasta carte pentru ca Ema sunt eu. Adica, am fost si eu.Poate ca din acest motiv a avut un impact major cand am citit o.Poate ca nu doar Ema,si un pic de Sofia,si un pic din David.

Daca cele traite nu te distrug la inceput,ai toate sansele sa reusesti sa te distrugi pe parcurs,luptand sa nu fi ca ei,si te trezesti ca ai ajuns la maturtate si esti doar umbra omului care doreai sa devi. Si atunci ne punem o masca.O masca fara de care nu mai putem trai fiindca nu poti arata lumii intregi infernul din spatele ei.
Si iti irosesti viata fara sa traiesti,cautand un drum pe care poti sa mergi.
Ma opresc aici pentru ca altfel pot parea eu protagonista.

Nina Nini: Simt că mi- e frica sa citesc cartile Dnei Camelia Cavadia căci emana multa suferință trăită de sufletele nevinovate, de copiii.Ma întreb din ce durere strânsă în suflet și minte a putut așterne cuvinte ce sfâșie cititorul.Durerea cui ?? Oare cartea ” Măștile fricii ” pe care am citit- o nu poartă în ea frica noastră , a tuturor de tenebrele ascunse ale subconștientului ? In final mă întreb : cum ne putem apăra de monștrii cu înfățișare de om? Finalul cărții este cu atât mai dureros, pentru că acum conștientizezi cat de vulnerabili suntem. Scriitoarea este prin ceea ce scrie un înger ce se dorește apărător al celor neauziți, nevăzuți, o masă compactă a suferinței omenești. ..

Maria Maria: Nu am citit niciuna dintre cărțile Cameliei Cavadia. În ignoranța mea (iertată-mi fie, căci nu le putem ști pe toate), nici nu am auzit de ea. Dar, citind comentariile, mi-ați trezit curiozitatea.
Și uite, nu o să imi iau jucăriile să plec, ci o să îmi transform curiozitatea în ceva folositor, căutând cărțile, cumparându-le și citindu-le la lumina unei lămpi de veghe, după ce îmi voi adormi copiii.
Abia aștept…

“Unul dintre putinii autori romani care nu ma “dezamageste”

Mihaela-Diana Bordean: Am descoperit-o pe Camelia Cavadia cu cartea Mastile Fricii si am fost placut surprinsa de felul in care scrie. Este unul dintre putinii autori romani care imi place si nu ma “dezamageste” la finalul cartii ca am dat o caruta de bani pe ceva ce nu as mai citi vreodata. Mi-a placut mastile fricii atat de mult incat vina a ajuns pe lista mea ds dorinte si am primit-o cadou de ziua mea 2 saptamani mai tarziu. Purgatoriul ingerilor l-am imprumutat anul trecut de la o prietena si asteapta cuminte sa pun mana pe el (2021 nu a fost cel mai bun an al meu si implicit nici la citit) . Abia astept urmatorul volum 🙂

Diana Cuzic: Nu am citit nimic de Camelia Cavadia. As fi curioasa sa i citesc pentru ca am tot dat peste cartile ei pe diferite pagini. Mastile fricii m-ar interesa pentru ca a fost cea mai des mentionata si m-a intrigat. Am pus-o pe lista de cumparaturi, dar n-am ajuns (din pacate/inca) sa o cumpar.

Adriana Ionescu: Pentru că , cred că trebuie să acordam o șansă ( sau mai multe ) scriitorilor noștri, sa ne învingem ideile preconcepute, sa credem cu tărie că și noi avem scriitori buni care pot deveni și mai buni. Nu, nu am citit nimic până acum, de aceea mi le.as dori. Și promit că le voi da mai departe( la mine in bibliotecă nu prea mai este loc)

Sarbu Anamaria: Am descoperit o imagine colorată, autorul și numele unei cărți scrise recent Sufletul lumii… pe Facebook, intr o postare realizată de o cititoare și pasionata de cărți, cu mesajul că se pregătește ceva… Am cautat numele autorului (crezând foarte sigur că nu este autor roman) și am descoperit recomandările pozitive ale cititorilor pentru toate cărțile citite!

Nu știu la ce sa mă astept citind oricare carte a acestei autoare… dar sunt sigura ca o lume minunată, colorată și spectaculoasă își va dezvălui personajele, locurile și misterele și dacă le permitem, vor fi parte a sufletului nostru. Mulțumesc celor pasionați de lectură că recomandă și autorilor care se dedică artei scrisului.

Alexandra Theodora: Mie mi-au fost recomandate, dar lista e lunga si timpul extrem de limitat. Mi-am propus ca anul asta sa citesc si eu ceva pentru mine si cum nu stiu cu ce sa incep, ar fi interesant sa incep cu ele, o vad ca pe o provocare.

andreea_si_cartile_: Sunt mai multe motive pentru care imi doresc aceste carti.Vreau sa citesc mai multi autori romani contemporani,tot aud de “Mastile fricii” prin toate colturile instagram-ului si facebook-ului

Georgiana Talpalaru: Inca de anul trecut, mi-am propus sa citesc mai multe opere ale autorilor romani contemporani si Camelia Cavadia chiar este un must-read deoarece operele dumneaei contin iubire, tristete, copilarie in mai multe forme…cum sa nu vrei sa ai asemenea frumuseti in biblioteca?

Dana Pană: Nu am citit încă vreo carte scrisă de Camelia Cavadia, dar pe grupul meu de cititori am primit recomandări din toate părțile. Mi-ar plăcea să le am, dar nu e rău nici dacă ajung la altcineva. Este așa de frumos să primești cărți! Eu deja am primit un nou impuls de a le cauta și de a le ridica mai sus în lista mea pentru 2022. Mulțumesc.

Ionel Annamaria: Am citit prima dată “Purgatoriul îngerilor”. Mi-a plăcut atât de mult încât am achiziționat și celelalte două cărți , “Vina” și “”Maștile fricii”. Sunt genul de cărți pe care nu le poți lăsa ușor, poveștile Cameliei parcă sunt rupte din realitate.
Mi-aș dori să am cărțile cu autograf, ale mele le-aș face cadou cuiva drag . Pentru un iubitor de cărți cred că este cadoul perfect.

“Cartea asta m-a răscolit și m-a zdruncinat cum puține au reușit să o facă”

Monica: Deși nu judec o carte după coperta ei, ”Măștile fricii” mi-a atras atenția la bibliotecă. Nu auzisem de autoare, dar…de ce nu? Să uităm, pentru un moment, de atâția autori din literatura universală. Sunt cadru didactic, dar am lucrat ca psiholog mulți ani, sunt familiarizată cu întunericul din noi, dar cartea asta m-a răscolit și m-a zdruncinat cum puține au reușit să o facă.

A urmat ”Vina”, împrumutată de o prietenă care uitase de existența ei…Alt cutremur, altă luptă, altă poveste de viață…Am urmărit un interviu cu Camelia Cavadia referitor la ”Purgatoriul îngerilor”,dar încă nu am citit-o.
Nu a fost o lectură ușoară, dacă nu ești dispus să te confrunți cu monștrii personali, mai bine alegi să citești altceva.

Șoșa Aurelia: Bună! Recunosc, nu sunt o mare “devoratoare” de cărți, iar fii-mea mereu mă ceartă că nu îmi fac timp să citesc, ea fiind pasionată maxim de citit aproape orice îi trece prin mâini!! La aproape 13 ani, m-a întrecut de mult cu numărul cărților citite, spre rușinea mea ! Poate, începând cu aceste cărți, îmi voi lua revanșa . Și din ce am aflat pe-aici despre scriitoare și cărțile dumneaei, eu cred că mi-ar plăcea tare mult să le citesc! Iar fiica mea deja mi-a spus că le-a făcut loc în biblioteca ei . Succes tuturor!

Răspunsuri la întrebări încă neformulate concret

Larisa: N-am citit deocamdată Camelia Cavadia. “Măștile fricii” stă undeva la început pe lunga listă cu cărți musai de citit de cam un an, dacă nu mai mult… Nu am reușit să ajung la ea, dar sunt foarte curioasă de stilul scriitoarei și îmi place mult să descopăr scriitori de-ai noștri, cel mai mult îmi place să citesc autori români, cumva îi simt mai aproape, îi înțeleg mai bine. De obicei (sunt curioasă din fire, mai ales când e vorba de autori români) scotocesc puțin și prin biografiile scriitorilor, pentru că nu prea pot să separ autorul de opera lui.

Am văzut numele autoarei și în antologia Singuraticele, și cred că o să încep cu asta, să aflu mai multe despre ea, apoi trec la romane. Cât despre titluri, stârnesc în mintea mea suficient cât să mă convingă să le citesc. Îmi lasă impresia că o să găsesc răspunsuri la întrebări încă neformulate concret. 

Zapodianu Alina: Bună Ana, eu voi fi sincera asa cum imi place mereu sa fiu, nu am mai citit nici o carte a autoarei, dar titlurile mi se par super realiste cu totii simtim Vina sau purtam anumite Măști.. Concluzie: sunt super curioasa despre ce este vb. 

Isabela Neagu: Să cunosti un autor prin prisma, a ceea ce a prins viață din plamadirea sufletului sau, inseamna sa deschizi o fereastra a unui univers de traire sacra. Martirisesc faptul ca suntem prietene prin intermediul acestei lumi virtuale, ca o admir ca om, putând sa-i lecturez frumusetea sufletului prin intermediul chipului, dar nimic mai mult. Anul acesta mi-am facut o promisiune, ca o sa il dedic achizitionarii, celor mai frumoase si pretioase “bujuterii”, cu alte cuvinte, cartilor. Asa ca inca trei bijuterii in colectia mea, sunt sigura ca o sa-mi incununeze sufletul, cuprinzandu-l intre bratele visarii si lecturii.

Cea mai buna prietena a fiecaruia dintre noi a fost, este si o sa ramana cartea

Cred cu tarie ca cea mai frumoase forma de terapie potrivita oricarei persoane, este lecturoterapia, si ca cea mai buna prietena a fiecaruia dintre noi, a fost, este si o sa ramana, cartea, in tacerea cuvintelor rostite in nemurire, si prinse intre filele sale. Pana la aflarea rezultatului final, revin la una dintre prietenele mele, incepute anul acesta, cred ca banuiti deja ca este…o carte. Ganduri de lumina si lecturi placute, tuturor!

Adela: Undeva pe la începutul pasiunii mele pentru citit, s-a conturat (întâmplator?!) un program de lectură care implica un autor străin, urmat de unul român. Cumva, între lecturi, parcă mi se făcea dor de stilul, limba, viața, tot ce era românesc și săream la un autor român. In ultimii ani, nu m-am ținut prea mult de acest obicei. Iar zilele trecute, citind un autor spaniol, mi-a venit așa o poftă de un roman românesc. Mi-e puțin teamă de sensibilitatea romanelor dnei Camelia (așa am auzit), dar zău ca nu pot vedea un moment mai bun decât acesta ca să mă pun pe treabă

Veronica Dumitru: Incă nu am citit nici una dintre cărțile doamnei Camelia Cavadia dar cu sigurantă urmeaza sa le citesc ,pentru ca descoperind.o de puțin timp pe instagram m.a impresionat nu prin cuvinte împopoțonate ,nu prin metafore si figuri de stil,nu prin alambicați de tot felul ,ci prin simplitate. Doua, trei cuvinte frumos alese prin care dânsa îşi descrie trăirile sau cărțile pe care le citește sunt suficiente pentru a ajunge in mintea si in sufletul celui care le citeşte.Iar faptul că fotografiile mele prea puțin reuşite de pe instagram au primit aprecieri din partea dumneai şi dânsa chiar mi.a mulțumit pentru aprecieri denotă o omenie cum rar întalnesti, iar astfel de oameni consider eu ca merită citiți.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!