Biblioteca in scara blocului! Ideea care i-a venit unui locuitor din Alba Iulia
biblioteca în scara blocului

Biblioteca în scara blocului! Ideea care i-a venit unui locuitor din Alba Iulia

Biblioteca în scara blocului a apărut, prima oară, la Alba Iulia! Cel puțin, de acolo vine prima știre pe care eu am citit-o pe acest subiect. Desigur, drepturile la replică sunt bine-venite 🙂 !

biblioteca în scara bloculuiUneori sunt mici gesturi care te emoţionează! Sau iniţiative simple care îţi fac “pielea de găină”! Eu am încercat ambele senzaţii atunci când am citit următoarea ştire.

Un locatar al unui imobil din municipiul Alba Iulia a avut ideea inedită să amenajeze biblioteca în scara blocului. Astfel, acesta a pus la dispoziția vecinilor zeci de cărți din colecția personală, cărți pe care ceilalți locatari le pot împrumuta.  Cărțile au fost așezate frumos pe mese, în apropierea cutiilor poștale.

Bineînţeles, vecinii pot contribui la mărirea bibliotecii cu propriile cărţi.

Mai multe detalii si fotografii gasiti AICI

UPDATE 2021: În pandemie, a apărut și la Cluj biblioteca în scara blocului

Inițiativa îi aparține unui cunoscut scriitor clujean. Orice vecin poate împrumuta un volum și, de asemenea, poate contribui cu cărți la mica bibliotecă.

Biblioteca în scara blocului„Mica bibliotecă de scară de bloc e tot mai bogată! Am fost foarte uimit de cât de virală a devenit povestea ei și le mulțumesc tuturor celor care au distribuit! Bineînțeles că au fost și tot felul de comentarii de genul “bine bă că ești tu deștept” sau “o să se fure” sau “la ce ajută”. Le spun tuturor că cel mai important este actul cultural în sine, încrederea în oameni și în binele din ei, că totul este posibil dacă începem noi înșine să fim posibili! În plus, biblioteca funcționează, e acolo, e vie!

Cărțile le-am avut, rafturile (pe care înainte a stat papa pentru animăluțe) mi le-a donat un prieten care își susține prin forțe proprii o afacere mică dar serioasă. Mulțumesc Levi Zsido! De ani de zile încurajez cititul, ba prin Festivalul Internațional de Carte Transilvania, ba prin acțiuni inedite precum Read & Ride, ba prin multe altele pe care le-am făcut în trecut! Nu regret nimic! Sper ca într-o zi să și reușesc. Citiți și iubiți! Restul vine oricum„, a transmis clujeanul Gabriel Bota.

Brăila are și ea o bibliotecă în scara blocului tot din 2021

Într-un imobil de la intersecţia Căii Călăraşilor cu strada Griviţei, cineva cu dragoste de carte şi cultură a avut ideea amplasării unei mici biblioteci pe casa scării. Cărţile sunt citite şi returnate de locatari. O veste bună este şi faptul că volumele nu dispar, ci, din contră, apar mereu altele noi, puse pe rafturi de locatarii blocului pentru a putea fi citite de oricine vrea să facă acest lucru

Mircea Merticaru, preşedintele Asociaţei de Proprietari nr 263: “Ideea acestei biblioteci, pusă gratuit la dispoziţia tuturor locatarilor din cele 170 de apartamente, aparţine doamnei  Magdalena Iugulescu, chiar dânsa fiind autoare de cărţi. Ne bucură faptul că nimeni nu fură sau distruge cărţile, ba chiar sunt completate periodic. Cine sunt cei mai frecvenţi cititori? Locatarii mai în vârstă, şi poate că îi vom vedea şi pe cei tineri să «împrumute» o carte sau două”. 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!