Apariție editorială. "Această dulce povară, tinereţea" de Cella Serghi - Ana are carti!

Apariție editorială. “Această dulce povară, tinereţea” de Cella Serghi

Jurnalul vă aduce miercuri, 9 septembrie, o nouă carte a Cellei Serghi, poate cea mai interesantă prozatoare a literaturii române, din punctul meu de vedere.

Cartea este, de fapt, un șir de epistole care conturează o frumoasă poveste de dragoste interbelică, dintre o femeie și un bărbat, ambii intelectuali și ambii… căsătoriți. Și de parcă acest “detaliu” nu era suficient, iubirea lor trebuie să mai îndure și distanța, și cenzura războiului.

Cella Serghi a recunoscut că la baza cărții stă corespondența reală dintre ea și Ion Biberi.

Iar eu, ce aş fi fost eu?! Doar “fosta nevastă a lui Ion Biberi”!

În 1992, în ultimul interviu pe care l-a acordat înainte să moară (şi publicat de Jurnalul mulţi ani mai târziu), Cella Serghi avea să facă o mărturisire uluitoare: “Vă mai fac o confidenţă, căci acum pot s-o fac! Am mai fost îndrăgostită de un scriitor, care ar fi dorit şi el să se căsătorească cu mine. Nu s-a întâmplat aşa şi mă bucur că nu s-a întâmplat, pentru că aş fi făcut-o să sufere pe soţia lui, o femeie deosebită. Iar eu, ce aş fi fost eu?! Doar “fosta nevastă a lui Ion Biberi”!”

”Această dulce povară, tinereţea”prezintă povestea acelei mari iubiri, nicicând împlinite.

Cartea se găsește din 9 septembrie la chioșcurile de ziare, la prețul de 19,9 lei.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!