Noi detalii despre cartea "Winds of Winter", din seria Urzeala Tronurilor: Va fi mai mare decât un dragon
Winds of Winter

Noi detalii despre cartea „Winds of Winter”, din seria Urzeala Tronurilor: Va fi mai mare decât un dragon

Scriitorul George R. R. Martin, autorul romanelor aflate la originea serialului „Game of Thrones”, a oferit noi detalii despre „Winds of Winter”, viitoarea carte din seria de romane.

În timpul unui streaming live organizat de editura sa, Random House, autorul american a dezvăluit că „Winds of Winter” este „gata în proporţie trei sferturi”. „Winds of Winter” este a şasea carte din seria de romane fantastice „A Song of Ice and Fire”. Ea va urma volumului „A Dance with Dragons”, publicat în iulie 2011.

El a numit-o o „carte mare, mare”. „Este o carte provocatoare. Probabil va fi o carte mai mare decât oricare dintre volumele anterioare din serie”.

„A Dance With Dragons” şi „A Storm Of Swords” sunt două dintre cele mai mari cărţi din serie, ambele de aproximativ 1.500 de pagini de manuscris.

„Winds of Winter” este gata în proporţie de trei sferturi

„Cred că aceasta va fi mai lungă decât atât până voi termina cu ea. Mai cred că, poate, este gata în proporţie de trei sferturi. Dar asta nu înseamnă 100% gata, aşa că trebuie să continui să lucrez la ea”, a adăugat autorul.

Martin a explicat că, după ce termină de scris, îi va reveni editurii sarcina de a decide strategia de lansare, inclusiv dacă romanul va fi împărţit în două. „După ce voi livra această carte monstruoasă, care va fi mai mare decât un dragon, va încerca (Random House) să mă convingă s-o împart în două? Asta vom afla, dar mai întâi trebuie s-o termin, trebuie să termin totul”, a spus el.

George RR Martin, în vârstă de 74 de ani, a vorbit şi despre fanii care îl presează să ofere o dată estimativă pentru lansare. „Eu ofer ceea ce cred eu că este cea mai bună estimare şi apoi se întâmplă lucruri. Atunci toată lumea se supără că am „minţit”. Nu am minţit niciodată în legătură cu aceste predicţii. Sunt cele mai bune pe care le pot face, însă cred că îmi supraestimez capacitatea de a face lucruri şi subestimez numărul întreruperilor şi al altor proiecte, al altor solicitări care îmi distrag atenţia”.

Primul sezon din seria HBO „House of the Dragon”, bazată pe cartea „Fire & Blood” semnată de George RR Martin, s-a încheiat recent. Autorul lucrează în prezent la dezvoltarea celei de-al doilea sezon, precum şi a altor seriale spin-off din „Game of Thrones”.

(Ce scriam noi în 2016) George R.R. Martin se ia la trântă cu serialul făcut după propria carte!

Cred că George R.R. Martin este cel mai LENEŞ scriitor EVER! Între apariţia primelor trei volume în SUA  din cea mai populară saga din toate timpurile, “Cântec de gheaţă şi foc”, au trecut câte doi ani (1996, 1998, 2000). Al patrulea volum a ieşit după 5 ani (în 2005). Al cincilea… după 6 (2011)! Şi, respectând crescendoul, pe-al şaselea o să-l vedem “la faţă”… după 2018!

(Saga a fost redenumită “Urzeala tronurilor” la HBO. De fapt, acesta e titlul primului volum din serie, fanii ştiu.)

Aş putea să înţeleg că, poate, nu mai are inspiraţie (hm… puţin probabil) sau că… s-a plictisit puţin (noi nu!!!). Dar am senzaţia, mai degrabă, că s-a “împrăştiat” în prea multe proiecte.

Cum producătorii serialului nu pot sta după fiţele lui şi îşi respectă fanii mai mult decât o face Martin, e de înţeles de ce au decis să spargă gaşca şi s-o ia pe un drum diferit. Ce nu e de înţeles, având în vedere că scriitorul şi-a dat acordul pentru acest lucru, e decizia lui de a “împărtăşi” cu fanii un fragment din următorul volum după ce a-nceput al şaselea sezon al serialului!

Luna aceasta, Martin a publicat pe blogul lui un capitol de 6.000 de cuvinte din “Winds of Winter”. Fragmentul e focusat pe Arianne Martell, fiica lui Doran Martell şi nepoata lui Oberyn (ucis în duel de “Muntele” Gregor Clegane). Până acum în serial prinţesa dornisheană nu a apărut. Lucru care a iscat discuţii aprinse pe net, printre cei care au citit volumele publicate şi consideră că eliminarea unui personaj atât de important nu trebuia făcută.

Personaje care au murit în serial încă trăiesc bine-merci în cel de-al şaselea volum din serie

Ce încearcă Martin să facă prin asta? Ştim deja că vor exista diferenţe majore între cărţi şi serial, deci, ce mai vrea să demonstreze? Că sigur nu e vorba despre un teaser menit să ne pregătească pentru o lansare iminentă. A avut grijă să specifice că publicarea pe blog nu înseamnă nici pe departe că ar fi gata cartea. Sau măcar că se apropie de final cu scrisul.

Vrea scriitorul să creeze aşteptări mai mari pentru carte decât pentru serial? Păi, ce aşteptare poate fi mai mare de… câţiva ani? Eu am avut senzaţia unei autofaultări. Cred că ar fi fost mai corect şi mai… onorabil, dacă tot n-a fost în stare să termine cartea la timp, să lase fanii să descopere pe rând serialul şi cartea şi să decidă apoi ce le-a plăcut mai mult.

N-am să vă dezvălui soarta prinţesei dornishene. Dacă nu vă deranjează spoilerele, intraţi pe link şi citiţi, iar dacă credeţi că e mai bine să nu ştiţi, n-o faceţi.

http://www.georgerrmartin.com/excerpt-from-the-winds-of-winter/

Am să vă mai spun însă că Martin nu e la primul derapaj. A simţit nevoia să marcheze propriul drum, parcă lăsând firimituri ca să-l urmăm, prin alte câteva mici dezvăluiri făcute pe blog. Pentru că pe mine curiozitatea m-a împins să citesc aceste fragmente, am descoperit că personaje care au murit în serial încă trăiesc bine-merci în cel de-al şaselea volum din serie…

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!