George R.R. Martin: ''Soţia a ameninţat că mă părăseşte dacă îi omor personajul preferat'' - Ana are carti!

George R.R. Martin: ”Soţia a ameninţat că mă părăseşte dacă îi omor personajul preferat”

George R. R. Martin, autorul celebrei serii “A Song of Ice and Fire” (”Cântec de gheaţă şi foc”), ce stă la baza serialului de televiziune “Game of Thrones” (”Urzeala tronurilor”), a fost primit zilele trecute ca o vedetă rock, la Târgul Internaţional de Carte din Guadalajara, Mexic.

Deşi biletele pentru acest eveniment au fost epuizate cu câteva zile înainte, fanii au format cozi prelungi în zonele de acces la acest eveniment despre care Martin a scris pe blogul său că va fi ultima sa apariţie publică din acest an, conform stiripesurse.ro.

Cu zâmbetul pe buze, scriitorul în vârstă de 68 de ani a răspuns la întrebările primite din partea fanilor, extrase dintr-o urnă verde. Una dintre acestea a fost dacă autorul crede în finaluri fericite. El a răspuns că astfel de finaluri convenţionale, precum cel făurit de J.R.R. Tolkien în ”Stăpânul inelelor”, nu au loc în istorie şi nu se petrec în viaţa reală.

”Nu pot spune cum se va încheia (seria – n.r.), dar pot spune că va fi probabil un sfârşit dulce-amărui” mai degrabă decât unul fericit”, a declarat autorul.

De asemenea, întrebat dacă va mai omorî vreunul dintre personajele preferate ale fanilor, scriitorul american celebru pentru morţile neaşteptate cu care curmă destinele personajelor sale a glumit spunând că acest lucru are o limită: ”Soţia mea are un personaj preferat şi a ameninţat că mă părăseşte dacă îl omor”. Autorul nu a lăsat însă să se înţeleagă care este acesta.

Cu privire la cea mai arzătoare întrebare, legată de lansarea celei de-a şasea cărţi din serie, mult-aşteptata ”The Winds of Winter”, Martin a declarat că este un scriitor lent”. ”Cu cât îmbătrânesc, cu atât scriu mai încet”, a spus scriitorul care a declarat în 1996 că ritmul său era de un roman pe an.

Făcând referire la faptul că “A Song of Ice and Fire” trebuia să fie de fapt o trilogie, autorul a declarat: ”În inocenţa mea, am crezut că se va încheia în trei ani (…); durează puţin mai mult”.

Întrebat care dintre personajele din seria sa ar fi un bun conducător în viaţa reală, George R.R. Martin a declarat că acesta ar fi Tyrion Lannister care ”nu ar fi neapărat un lider iubit, dar ar avea intelectul necesar pentru asta (…) şi nu ar fi naiv”. ”Sau Dany (Daenerys), dacă şi-ar aduce dragonii”, a subliniat scriitorul adăugând că rezultatele ”alegerilor din Statele Unite ar fi fost foarte diferite dacă Hillary (Clinton – n.r.) ar fi avut dragoni”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!