Cât de mult le pasă englezilor de Shakespeare – Ana are carti!

Cât de mult le pasă englezilor de Shakespeare

UPDATE. La patru sute de ani de la moartea lui Shakespeare, un sondaj YouGov, întocmit la cererea British Council şi citat de vice.com a descoperit că, pentru 18 000 de persoane din 15 țări din toată lumea, William e mult mai popular în alte țări decât în Marea Britanie.

65% dintre respondenți au zis că-l plac, față de doar 59 de procente dintre respondenții din Marea Britanie. Vezi ce-au spus editorii Vice.com din mai multe ţări despre Shakepeare, AICI.

Teorie şocantă despre Shakespeare. O evreică ar fi scris în realitate lucrările marelui autor

Anul acesta s-au împlinit 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, dar zvonurile despre identitatea misterioasă a poetului continuă să circule, ba chiar sunt mai frecvente ca niciodată.

Aşa cum ti-am mărturisit când am scris “recenzia” la “Ochii doamnei mele” de Anthony Burgess, pe mine viaţa lui Shakespeare mă fascinează pur si simplu. Prin urmare, nu e de mirare că vânez cu aviditate orice teorie despre unul din cei mai misterioşi scriitori ai tuturor timpurilor.

Conform descopera.ro, un expert în creaţia şi personalitatea lui Shakespeare pretinde că dramaturgul englez a fost de fapt  o femeie evreică cu părul negru, care locuia la Londra.

Cartea lui John Hudson, intitulată ”Femeia brună a lui Shakespeare”, explorează teoria că adevărata identitate a lui Shakespeare este aceea a unei femei pe nume Amelia Bassano.

Conform părerii lui Hudson, Amelia s-a născut în 1569 într-o familie de evrei veneţieni, care erau muzicienii de curte ai Reginei Elisabeta I.

Adolescenta a devenit amanta Lordului Chamberlain, a lui Henry Carey şi a Primului Baron Hunsdon, care a fost responsabil de teatrul englez, patron al companiei şi a pus în scenă piesele lui Shakespeare. Ea a fost, prin urmare, foarte bine ancorată în realitatea de atunci şi deţinea toate abilităţile potrivite, cunoştinţele şi contactele necesare pentru a produce conţinutul atribuit lui Shakespeare.

Hudson crede că Amelia a avut o aventură şi cu dramaturgul Christopher Marlowe, autorul cărţii ”Doctor Faustus” şi a rămas însărcinată înainte de a muri în sărăcie în 1645.

Unul dintre principalele motive pentru care se bănuieşte că Amelia a scris piesele lui Shakespeare este faptul că multe sunt despre străinătate, în timp ce istoricii consideră că Shakespeare ar fi stat în Anglia toată viaţa sa.

Câteva dintre piesele lui sau ei dezvăluie o cunoaştere bună a Italiei, de unde ar fi venit familia Ameliei. Concluzia lui Hudson este următoarea: “Deoarece lumea noastră devine încet mai puţin rasistă, mai puţin sexistă şi mai puţin dogmatică religios, probabil că a venit timpul ca, în cele din urmă, să fie auzită povestea ei”.

Cu toate că teoria lui Hudson nu este acceptată de către cadrele universitare, există numeroase teorii ale conspiraţiei, care circulă pe Internet, despre identitatea lui Shakespeare.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate