Shakespeare - teorie șocantă. O evreică i-ar fi scris lucrările 

Teorie şocantă despre Shakespeare. O evreică i-ar fi scris, în realitate, lucrările 

La 400 de ani de la moartea lui William Shakespeare, zvonurile despre identitatea misterioasă a poetului continuă să circule. Ba chiar sunt mai frecvente ca niciodată.

Aşa cum ti-am mărturisit când am scris “recenzia” la “Ochii doamnei mele” de Anthony Burgess, pe mine viaţa lui Shakespeare mă fascinează pur si simplu. Prin urmare, nu e de mirare că vânez cu aviditate orice teorie despre unul dintre cei mai misterioşi scriitori ai tuturor timpurilor.

Conform descopera.ro, un expert în creaţia şi personalitatea lui Shakespeare pretinde că dramaturgul englez a fost de fapt  o femeie evreică cu părul negru, care locuia la Londra.

Cartea lui John Hudson, ”Femeia brună a lui Shakespeare”, explorează teoria că adevărata identitate a lui Shakespeare este aceea a unei femei pe nume Amelia Bassano.

Aceasta s-ar fi născut în 1569 într-o familie de evrei veneţieni, care erau muzicienii de curte ai Reginei Elisabeta I.

De ce se bănuieşte că Amelia a scris piesele lui Shakespeare

Adolescenta a devenit amanta Lordului Chamberlain, a lui Henry Carey şi a Primului Baron Hunsdon. Ultimul este cel care a pus în scenă piesele lui Shakespeare. Prin urmare, era foarte bine ancorată în realitate şi deţinea abilităţile, cunoştinţele şi contactele necesare pentru a produce conţinutul atribuit lui Shakespeare.

Hudson crede că Amelia a avut o aventură şi cu dramaturgul Christopher Marlowe, autorul cărţii ”Doctor Faustus”.  Ea ar fi rămas însărcinată înainte de a muri în sărăcie în 1645.

Unul dintre principalele motive pentru care se bănuieşte că Amelia a scris piesele lui Shakespeare este faptul că multe se petrec în străinătate. Istoricii consideră că Shakespeare ar fi stat în Anglia toată viaţa sa.

Câteva dintre piese dezvăluie o cunoaştere bună a Italiei, de unde ar fi venit familia Ameliei. “Lumea noastră devine încet mai puţin rasistă, mai puţin sexistă şi mai puţin dogmatică religios. Probabil că a venit timpul ca, în cele din urmă, să fie auzită povestea ei”, spune Hudson .

Teoria lui Hudson nu este acceptată de către cadrele universitare. Ceea ce nu împiedică numeroasele teorii despre identitatea lui Shakespeare să continue să circule pe Internet.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!