Leonardo da Vinci are descendenți. Printre aceștia, un celebru regizor

Leonardo da Vinci are descendenți. Printre aceștia, un celebru regizor

Cercetătorii italieni au anunţat că au descoperit descendenți în zilele noastre ai geniului Renașterii, Leonardo da Vinci. Și aceasta în ciuda faptul că nu se cunoaște unde se află corpul său și, prin urmare, nu au avut posibilitatea de a face un test ADN.

Istoricii Alessandro Vezzosi și Agnese Sabato au susținut că familia pictorului și matematicianului nu s-ar fi stins așa cum mulți au crezut, ci a traversat istoria în umbra gloriei ilustrului ei înaintaș, informează  DCNews.

Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci

Cercetarea începută în anul 1973 a dus la descoperirea a aproximativ 35 de descendenți ai familiei lui Leonardo da Vinci în zilele noastre. Unul dintre ei ar fi chiar regizorul și producătorul Franco Zeffirelli, potrivit presei italiene (care a murit pe 15 iunie 2019).

Leonardo da Vinci nu a avut copii. Descendenții descoperiți de cercetători sunt, de fapt, urmași pe linia fraților și surorilor sale.

Rămășițele lui Leonardo da Vinci, de negăsit

Rămășițele pământești ale maestrului toscan au fost pierdute în războaiele religioase succesive de la moartea sa în 1519. Lipsesc astfel mostrele de ADN valoroase pentru cercetătorii care au încercat să-i identifice cinci secole mai târziu pe membrii familiei sale.

Cu toate acestea, cercetătorii au reconstituit un arbore genealogic din documentele găsite în biserici și în registrele funciare, inclusiv cu privire la femeile din familie, aspect care fusese omis în cercetările anterioare.

Anunțul privind descendenții vii ai familiei maestrului renascentist a declanșat emoție la Vinci, orașul toscan de unde este originar marele renascentist. Mulți locuitori au aflat astfel că au legătură cu artistul.

“Mama mea, Dina, a avut, prin urmare, dreptate. Ea ne vorbea despre documente și litere scrise pe candelabre care puteau fi citite numai în oglindă”, a declarat Giovanni Calosi, unul dintre descendenți. El face astfel referire la faptul că Da Vinci a scris, uneori, de la dreapta la stânga fiind nevoie de o oglindă pentru a descifra unele dintre scrierile sale,

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!