Goethe, cel mai inteligent om din istorie. Cine mai apare în top 10? – Ana are carti!

Goethe, cel mai inteligent om din istorie. Cine mai apare în top 10?

Un reputat inginer din Chicago s-a decis să facă un top al celor mai deştepţi oameni din istorie. Ce a ieşit? Ceva nou, care poate fi contestat (mai ales că de pe listă lipsesc Charles Darwin şi Stephen Hawking), dar şi aprobat.

Libb Thims a realizat o listă cu persoanele care au schimbat lumea, fiind incluse personalităţile cu o rată a IQ-ului peste 200. Deoarece în timpul lui Nicolaus Copernicus nu existau testele pentru măsurarea IQ-ului, Thims a utilizat metodologia COX pentru a prezice IQ-ul, scrie Daily Mail, citat de DC News.

  1. Lista îl clasează pe Johann Goethe drept cel mai deştept om din istorie, cu un IQ între 210-225. Acesta a creat prima teorie a evoluţiei, de asemenea a pus bazele chimiei şi a fost un geniu literar, dovedit în opera ,,Faust”.
  2. Recunoscutul fizician şi creatorul teoriei relativităţii Albert Einstein este al doilea cel mai inteligent om din istorie, cu un IQ între 160-225.
  3. Pe locul trei se clasează Leonardo da Vinci, pictorul renascentist, arhitect, muzician şi matematician.
  4. Isaac Newton se clasează pe locul patru. Celebrul fizician şi matematician englez care a formulat teoria gravitaţiei şi legea mişcării corpurilor avea IQ-ul între 190-200.
  5. James Maxwell, recunoscut fizician, predecesorul teoriilor lui Einstein, a dezvoltat teoria radiaţiilor electromagnetice.
  6. Rudolf Clausius a fost un fizician german care a creat a doua lege a termodinamicii, de asemenea a fost primul care a sugerat că moleculele sunt realizate din atomi.
  7. Nicolaus Copernicus, matematicianul şi astronomul polonez care a creat un nou model al Universului poziţionând Soarele în centrul acestuia. IQ-ul lui era situat între 160 şi 200.
  8. Filozoful german Gottfried Leibniz a dezvoltat o nouă lege a mişcării şi o nouă filozofie a limbajului.
  9. William Sidis este unul dintre copiii geniu, considerat sursă de inspiraţie pentru filmul Good Will Hunting.
  10. Thomas Young a realizat descoperiri în cadrul anatomiei umane şi în optică, inclusiv schimbarea formei ochiului atunci când focusează un obiect.
Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate