TEINO KOR. Romanul lui Genovel-Florentin Frățilă se lansează la Bookfest 2024
TEINO KOR

TEINO KOR. Romanul lui Genovel-Florentin Frățilă se lansează la Bookfest 2024

Genovel-Florentin Frățilă, autor de haiku apreciat chiar și în Țara Soarelui-Răsare, va lansa romanul „TEINO KOR”, la Bookfest 2024.

Lansarea oficială a romanului „TEINO KOR” va avea loc pe 2 iunie 2024, la Scena Matca, ora 11:00, în cadrul Bookfest, iar crtea poate fi achiziționată la standul editurii CREATOR (parte din Grupul de Firme Libris). Evenimentul îl are invitat pe diplomatul militar col. (r) Marian Ilie și va include o discuție cu editorii, cu autorul și, evident, o sesiune de autografe.

Cum promovează romanul TEINO KOR editura Creator

Distins cu Premiul I al Concursului Național de Literatură „Ioan Slavici” organizat de revista Tribuna din Cluj-Napoca, romanul TEINO KOR îmbină misterul, romantismul, aventura și explorarea unor teme profunde.

Povestea surprinde cu o acțiune amplă și captivantă, plină de suspans și profunzime. Stilul narativ evocator, adesea poetic, invită cititorii să exploreze înțelesurile adânci ale condiției umane, provocându-i să reflecteze și să se conecteze la aspectele subtile ale propriei existențe.

„TEINO KOR este o inginerie epică originală, un roman sapiențial, în care Genovel urzește magistral spiritualitatea, mitologia și istoria cu știința și meandrele prezentului, folosind drept ițe pledoaria pentru literatură (haiku) și spiritul autoironiei fine.”

Poetul de Mov  (Marian Ilie – membru U.S.R.)

„O călătorie inițiatică pornită de la mitul misteriilor eleusine și care răzbate veacurile până în zilele noastre. Pe parcursul acesteia, va fi descoperit misterul tăblițelor de aur de la Sinaia, dar și resortul intim al întocmirii testamentului Reginei Maria.

În prezent, prin conexiuni care sfidează timpul, vei fi martorul dezvăluirii adevăratului scop al vizitelor Regelui Charles în România. Printr-un răspuns filosofic și poetic, cartea deschide porțile către înțelepciunea ancestrală a misteriilor eleusine, întrezărind secretul nemuririi. O incursiune către Sine care va lumina căile cunoașterii interioare, ridicând nivelul conștiinței”

Alexandru Măciucă (istoric de artă)

TEINO KOR

TEINO KOR* – sinopsis furnizat de editură

Cheia de boltă a romanului TEINO KOR este Floarea Vieții, străvechiul simbol întâlnit în toate culturile și civilizațiile lumii. Acum, nu numai că îi putem înțelege semnificația, dar și simțim din plin cum totul este interconectat. Din această perspectivă, actualul context (pandemia, războiul din Ucraina) impune o nouă paradigmă la care ar trebui să ne adaptăm cât mai curând.

Povestea TEINO KOR are două părți, începe în zorii istoriei și continuă în aceste zile de restriște:

Partea I:

După ce parcurge o cale inițiatică la școala de misterii eleusine din Grecia, Zamolxe se retrage în Kogaion, muntele sfânt al dacilor. Aici, la finalul a șapte ani de asceză, își scrie învățăturile pe nouă tăblițe de aur. În centrul fiecăreia, gravează patternul Florii Vieții cu ajutorul căruia și-a codat textele. Zamolxe descântă tăblițele, astfel încât să poată fi descifrate doar de „poeți cu inima trezită”. Le ascunde apoi, alături de hronicul regilor daci, în „tainița unei capiște” de la poalele muntelui pe vârful căruia veghează Sfinxul.

În vara anului 1875, în timpul construirii castelului Peleș, doi tineri ce lucrau pe șantier au descoperit acest fabulos tezaur dacic și au sustras șase dintre cele nouă tăblițe. Întreg tezaurul, inclusiv celelalte trei tăblițe ale lui Zamolxe vor ajunge în posesia Casei Regale.

Peste ani, Radu Mureșan, un poet român, student la Universitatea de filosofie din Viena, reușește să afle cheia de decodare folosind simbolul Floarea Vieții. Inspirat de învățăturile lui Zamolxe, acesta va elabora o inedită operă literară și filosofică. Toate acestea se împletesc cu o frumoasă poveste de dragoste trăită de tânărul student la Viena.

După absolvirea Universității, Radu Mureșan a fost împroprietărit la Balcic de însăși Regina Maria. Aici a înființat Universitatea „Coasta de Argint”, punând bazele Noii Spiritualități. El i-a împărtășit reginei taina datorită căreia Majestatea Sa a fost supranumită Regina Inimilor. Când aceasta și-a scris binecunoscutul testament, i-a încredințat poetului-filosof o nobilă misiune.

Partea a II-a:

În zile noastre, trei dintre cele nouă tăblițe de aur ale lui Zamolxe se află în posesia unui renumit om de știință francez cu origini nobiliare transilvane. După îndelungi și zadarnice încercări de decodare a textelor, acesta le va decripta datorită unei idei „răsărite” în timp ce răsfoia un volum de haiku.

Spre a-i mulțumi, misteriosul posesor al tăblițelor îi cere acelui haijin să se întâlnească. Astfel, au plecat împreună într-o călătorie în Transilvania, pe parcursul căreia i-a împărtășit întreaga poveste a tăblițelor de aur. La castelul Peleș, în camera în care este depusă inima reginei Maria, au parte de un fenomen de factură mistică. Ajung apoi la Sfinx, pe Bucegi (fostul Kogaion) unde, într-un mod miraculos, inima haijinului „se va trezi”.  

După ce va afla cum și cine conduce lumea și motivul pentru care Prințul Charles vine frecvent în Transilvania, la finalul acestei călătorii inițiatice, autorul volumului de haiku primește o provocare neobișnuită. Căutând să răspundă provocării, după câteva peripeții și coincidențe stranii, va descoperi locul din Balcic unde sunt ascunse trei tăblițe de aur și jurnalul poetului-filosof Radu Mureșan.

Datorită învățăturilor lui Zamolxe aflate din jurnalul lui Mureșan, haijinul va reconstitui misteriile eleusine sub o formă inedită. Cititorilor le va fi dezvăluită o taină străveche, menită a trezi inima. În fapt, „TEINO KOR” constituie o întoarcere la credința vremurilor ancestrale, pe când oamenii cunoșteau această taină pe care, în prezent, știința o confirmă!

Oare aflarea tainei străvechi va duce la schimbarea lumii? Ar putea, pe fondul actualei crize, să genereze trecerea la Noua Spiritualitate?

*Notă: Titlul TEINO KOR este în limba scrisă pe tăblițe și are o semficație dublă care va fi dezvăluită pe parcursul poveștii.

Ce cărți a mai publicat Genovel-Florentin Frățilă

„PICURI DE ROUĂ” – 2012          

apărut în urma selecției concursului de manuscrise de la Centru Cultural „Florica Cristoforeanu” (volum distins cu diploma de cel mai bun volum de debut „Primăvara Poeților” acordat de Biblioteca Județeană „Vasile Voiculescu” Buzău;

– distins cu Premiul I la concursul „ART & LIFE”- Tokyo, JAPAN, 2014)

„ROIUL DE STELE” – 2015            

apărut în urma selecției concursului de manuscrise de la Centru Cultural „Florica Cristoforeanu”.

„ȘIRUL LUI FIBONACCI” – 2016

apărut în urma selecției concursului de manuscrise de la Centru Cultural „Florica Cristoforeanu”.

„POEME HAIKU” – antologie – Editura Editgraph – 2020 

!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!