Secretul şocant din familia lui Tolkien: fiul său cel mare, acuzat de agresiuni sexuale! Bărbatul a susţinut că a fost şi el abuzat în copilărie - Ana are carti!

Secretul şocant din familia lui Tolkien: fiul său cel mare, acuzat de agresiuni sexuale! Bărbatul a susţinut că a fost şi el abuzat în copilărie

Cel mai mare dintre fiii scriitorului J. R. R. Tolkien, un preot care a fost acuzat de abuzuri sexuale de mai mulţi tineri, a povestit că a suferit aceeaşi formă de agresiune din partea unui prieten al tatălui său, potrivit The Guardian.

John, fiul cel mare al scriitorului – celebru pentru seria de romane “Stăpânul Inelelor” şi cartea “Hobbitul” -, a fost, în 2001, subiectul unei anchete a autorităţilor britanice în domeniu, după ce mai mulţi tineri l-au acuzat de abuzuri sexuale săvârşite pe când era preot în Birmingham şi Stoke-on-Trent, scrie Gândul.

Preotul John Tolkien (foto: Sunday Mercury)

Noi probe au scos la iveală faptul că acesta a fost la rândul său abuzat sexual când era copil, în locuinţa familiei, de cel puţin un prieten al tatălui său care, pe atunci, era profesor la Universitatea Oxford şi Colegiul Pembroke.

Informaţiile au apărut în înregistrări realizate de unul dintre bărbaţii care l-au acuzat pe preot de abuzuri sexuale, obţinute de publicaţia The Observer. În aceste înregistrări, John Tolkien poate fi auzit cum îi povesteşte victimei despre abuzurile suferite în copilăria sa.

Preotul John Tolkien în tinereţe (foto: Birmingham Post and Mail)

Printre prietenii tatălui său din epocă s-au numărat scriitorul C.S. Lewis, autor al seriei “Narnia”, iar printre studenţii acestuia, poetul W.H. Auden.

Victima, Christopher Carrie, care a declarat autorităţilor că a fost abuzat de John Tolkien de două ori, în 1956, l-a întrebat pe preot într-o discuţie din iunie 1994 dacă el însuşi a fost abuzat în copilărie şi acesta i-a povestit despre o astfel de situaţie.

Preotul John Tolkien, alături de celebrul său tată (foto: Birmingham Post and Mail)

Carrie a făcut primele reclamaţii oficiale la adresa preotului în 2001, dar procuratura britanică a decis să nu îl pună sub acuzare pe John Tolkien din cauza unei stări a sănătăţii proaste. Preotul a murit în 2003, la vârsta de 85 de ani.

La rândul său, Carrie a murit anul trecut, dar înregistrările conversaţiilor cu Tolkien şi toate probele strânse au rămas în mâinile avocatului şi familiei sale.

Carrie a primit despăgubiri de la Biserica catolică în urma unei înţelegeri încheiate în privat.

Familia Tolkien nu a dorit să comenteze asupra acestui subiect.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!