Cum a reuşit un tânăr din Ploieşti să-i scoată pe liceeni la vânătoare de… cărţi – Ana are carti!

Cum a reuşit un tânăr din Ploieşti să-i scoată pe liceeni la vânătoare de… cărţi

Inspirat de căutătorii de pokemoni, Liviu Drăghici (32 de ani), un tânăr antreprenor din Ploieşti, şi-a propus să îndrepte tinerii spre o „vânătoare“ culturală, folosind chiar „armele“ jocului.
Antreprenor al unei anticafenele (loc în care clienţii plătesc o taxă doar pentru timpul petrecut şi primesc gratis cafea, ceaiuri sau gustări), acesta şi-a anunţat, pe contul de socializare, prietenii şi clienţii, despre faptul că a ascuns cărţi, în mai multe locuri din oraş, volumele urmând a fi căutate, „vânate“ şi aduse apoi la sediul anticafenelei. Pentru a-i stimula, găsitorii sunt recompensaţi atât cu volumul în sine, cât şi cu o oră gratuit la anticafeneaua lui.

Volumele au fost ascunse în muzeele din oraş, instituţii de cultură, într-o librărie şi într-un cinematograf privat din Ploieşti. „Volumele nu sunt ascunse efectiv în spatele sau sub vreun obiect, ci sunt lăsate la aceste instituţii. Este suficient ca cineva să ajungă în aceste locuri şi să întrebe dacă sunt cărţi din campania PokeBook, iar aceasta îi va fi predată“, a spus Liviu Drăghici pentru Adevărul.

Proiectul s-a lovit şi de nişte piedici. Pe alocuri, reprezentanţii instituţiilor de cultură din Ploieşti fie s-au arătat foarte reticenţi în privinţa ideii, fie au întrebat despre conţinutul cărţii, fie i-au cerut lui Liviu Drăghici să facă cerere la direcţiune pentru a putea lăsa o carte la recepţie. „În mare însă, am fost primit bine peste tot, iar oamenii au apreciat ideea. În total, în cadrul campaniei, voi lăsa 30 de cărţi în oraş, până acum am ascuns 16“, a povestit tânărul antreprenor.

O parte din cărţi au fost găsite, iar „vânătorii“ lor au venit la anticafenea pentru a-şi primi răsplata. „M-a surprins plăcut reacţia oamenilor, mai ales în mediul online. Reacţiile au fost puternice şi pozitive, iar faptul că unele cărţi au fost găsite deja, deci căutate, este mai mult decât îmbucurător“, spune Liviu. „Vânătorii“ de cărţi sunt în general tineri, adolescenţi de gimnaziu sau liceeni.

Sursa foto şi text

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate