Adevărul din spatele basmului. Cine a fost, de fapt, Cenușăreasa - Ana are carti!

Adevărul din spatele basmului. Cine a fost, de fapt, Cenușăreasa

Basmele se numără printre primele „lecții de viață” pe care le primește un copil, însă unele povești sunt bazate pe legende sau pe evenimente istorice mult prea brutale pentru cei mici. Este și cazul basmului „Cenușăreasa”, a cărui poveste reală este impresionantă.

Basmul se bazează pe povestea dramatică a lui Rhodopis, o tânără din Grecia care a trăit în anii 500 î.Hr și al cărui nume însemna „cu obraji rumeni”. Pe când era doar o copilă, Rhodopis a fost capturată şi vândută în Egipt ca sclavă, scrie unica.ro.

Frumusețea ei a făcut-o pe femeie să devină o marfă prețuită, iar stăpânul ei a copleșit-o cu daruri, inclusiv cu o pereche de pantofi din aur. Înfățișarea ei l-a impresionat și pe faraonul Ahmose al XX-lea, care a insistat ca aceasta să devină una din soţiile lui. Dar fata nu își dorea deloc să facă parte din multele soții ale acestuia.

Fiindcă nu avea sânge albastru, fata era încă obligată să muncească şi după ce a devenit soţia faraonului. Obligaţiilor ei li se adăugau şi serviciile sexuale pe care i le oferea lui Ahmose.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!