Minciunile din versiunile moderne ale poveştilor clasice "Scufiţa Roşie" sau "Mica Sirenă" - Ana are carti!

Minciunile din versiunile moderne ale poveştilor clasice “Scufiţa Roşie” sau “Mica Sirenă”

Scufiţa Roşie nu a fost salvată niciodată de pădurar…

Poveştile din trecut sunt pline de detalii macabre şi sfârşituri groaznice. În zilele noastre, companii precum Disney au cosmetizat poveştile pentru a fi mai uşor acceptate de public care a demonstrat că-şi doreşte finaluri fericite.

Această listă, prezentată de descopera.ro, conţine poveştile pe care le cunoaşte toată lumea şi originalul lor final macabru.

Scufiţa Roşie

Scufiţa Roşie

În varianta modernă pe care o cunosc toţi copiii, Scufiţa Roşie este salvată la final de un pădurar care omoară lupul. În versiunea franceză a poveştii, Scufiţa Roşie este păcălită şi mâncată de lup fără ca vreun pădurar să apare şi s-o salveze.

Albă ca Zăpada

În povestea modernă, regina îi porunceşte vânătorului să o ducă pe Albă ca Zăpada în pădure, să o omoare şi să-i aducă înapoi inima tinerei. Bărbatul se îndură însă de copilă şi îi aduce reginei inima unui porc. În povestea originală, regina cere ficatul şi plămânii Albei ca Zăpada pe care urma să le consume la cină.  În plus, în finalul versiunii Fraţilor Grimm, regina este obligată să danseze până la epuizare cu pantofi din metal încins.

Mica Sirenă

Versiunea din 1989 a poveştii Mica Sirena are ca sfârşit căsătoria dintre Ariel şi Eric. Versiunea creată de Hans Christian Andersen conţine un final dramatic în care Mica Sirenă îl vede pe prinţ căsătorindu-se cu o altă tânără. Deşi primise un cuţit cu care trebuia să-l ucidă pe prinţ, sirena alege să se arunce în valuri şi să moară transformându-se în spuma mării.

Mica Sirenă

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!