Noutăţi Nemira 2022-2023. Când apare în România cel mai nou roman al lui Stephen King, „Fairy Tale”

Noutăţi Nemira 2022-2023. Când apare cel mai nou roman Stephen King, „Fairy Tale”?

De câteva zile încoace, mă întrebam dacă nu cumva cei de la Nemira au renunțat la rubrica mea preferată, Ask the Editor, în care aflăm ultimele noutăţi Nemira 2022-2023. Nu de alta, dar ediția anterioară a avut loc demult de tot… în februarie. Și ce să vezi, rubrica respectivă a revenit în forță pe FB!

noutati nemira

Ca de obicei, începem cu noutățile legate de Stephen King. Și tot ca de obicei, autorii din fotografia de mai sus se vor regăsi în textul de mai jos 🙂 …. Să începem:

– în a doua jumătate a anului, va apărea cel mai nou roman semnat Stephen King, „Fairy Tale”. Până la finalul lui 2022, Nemira speră să publice clasicele „Cujo” și „Firestarter”, ambele tot de King! Hail to the King!!!

Noutăţi Nemira 2022-2023: Hidden Pictures – un thriller în care cuvântul face o echipă extraordinară cu grafica

– tot în a doua jumătate a lui 2022 sunt pregătite: ultimul volum din „Interdependența” de John Scalzi intitulat „Ultimul Împărax”, „Hidden Pictures” – un roman semnat Jason Rekulak (sunt tare curios deoarece Marian Coman l-a prezentat ca fiind un thriller în care cuvântul face o echipă extraordinară cu grafica) și „Who is Maud Dixon?”, un thriller semnat de Alexandra Andrews.

– ultimul volum din seria „Demon” a lui Peter V. Brett este preconizat să apară în prima parte a lui 2023. Însă nu s-a luat nici o decizie legată de apariția altor titluri semnate de acest scriitor

– la finalul acestui an se speră la apariția unui nou roman semnat Naomi Novik din seria „Școala solomonarilor”.

Noutăţi Nemira 2022-2023: volumul al doilea al romanului grafic „Dune” apare sigur

– seria „Dune” este în continuare în atenția editurii. Astfel, în a doua jumătate a acestui an se intenționează să se publice trilogia „Legendele Dunei” de Brian Herbert & Kevin J. Anderson, care include romanele „Jihadul Butlerian”, „Cruciada mașinilor”, „Bătălia Corrinului”, iar în 2023 este plănuită lansarea romanului „Sandworms of Dune”.

– volumul al doilea al romanului grafic „Dune” nu are stabilită nicio dată certă de publicare, dar va apărea fie la finalul acestui an, fie la începutul lui 2023. Se pare că vânzările au fost suficient de bune încât Nemira este dispusă să continue proiectul legat de benzile desenate

– „Xenocid”, al treilea roman din seria „Jocul lui Ender” a lui Orson Scott Card, urmează să apară în august/septembrie 2022. Editura urmează să ia o decizie legată de publicarea altor romane semnate de acest scriitor.

– în acest an mai urmează să apară „Sfâșierea cerului” și „Deposedații” de Ursula K. Le Guin, „Ministerul pentru Viitor” de Kim Stanley Robinson, „Piciul” de Arkadi Strugațki și Boris Strugațki și se va continua reeditarea seriei „Amintiri din trecutul Terrei” de Liu Cixin.

– în 2023 urmează să apară seria completă „Rama” de Arthur C. Clarke.

– volumul al doilea din seria „A șasea lume” de Rebecca Roanhorse nu mai apare în acest an.

– Joe Abercrombie și Alastair Reynolds stau pe banca de rezerve în 2022, dar urmează să revină în forță în 2023.

– romanele scrise de Rodica Ojog-Brașoveanu se vor bucura de o nouă ediție preconizată să ajungă în bibliotecile cititorilor începând cu lunile mai-iunie ale acestui an.

– Philip K. Dick rămâne în continuare în portofoliul Nemira, urmând ca din a doua parte a lui 2023 să înceapă să fie retipărit. Un alt scriitor care este în continuare în atenția editurii este Peter F. Hamilton, însă în acest an nu va apărea în România nimic semnat de el.

– trilogia „Farseer” de Robin Hobb, care include romanele „Ucenicul asasinului”, „Asasinul regal” și „Răzbunarea asasinului”, o să fie reeditată.

– „Trilogia husită” a lui Andrzej Sapkowski din care s-a publicat primul roman, „Turnul nebunilor”, o să fie continuată.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!