Misterele morţii lui Caragiale. Sicriul cu trupul lui… s-a pierdut! – Ana are carti!
165-de-ani-de-la-nasterea-marelui-dramaturg-ion-luca-caragiale-431309

Misterele morţii lui Caragiale. Sicriul cu trupul lui… s-a pierdut!

Ion Luca Caragiale a murit la vârsta de 60 de ani, la Berlin, în locuinţa sa.

Cel mai mare dramaturg al României a fost găsit decedat în dimineaţa zilei de 22 iunie 1916 de către fiica şi soţia sa, care l-au auzit în noaptea precedentă cum tuşea puternic. Medicii legişti au stabilit drept cauză a morţii problemele cardiace de care suferea scriitorul.

Conform Adevărul, a existat şi o altă versiune cu privire la moartea sa, potrivit căreia marele dramaturg ar fi murit pe stradă.

Trupul neînsufleţit a fost depus în capela bisericii protestante din localitatea germană Schoeneberg, după care a fost adus în ţară. În timpul transportului au fost înregistrate mai multe incidente, unul mai ciudat ca altul. După ce actele care însoţeau transportul au fost pierdute, a venit rândul… sicriului să dispară!

În urma cercetărilor, s-a descoperit că sicriul fusese uitat într-o gară, unde a stat mai multe zile.

În cele din urmă, trupul lui Ion Luca Caragiale a ajuns în România. A fost înmormântat în Cimitirul Bellu.

Facebook Comments

Leave a Reply

Privacy Preference Center


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/public/partials/privacy-preferences-modal.php on line 33

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/public/partials/privacy-preferences-modal.php on line 95