Cum s-a sinucis Veronica Micle, marea iubire a lui Mihai Eminescu – Ana are carti!

Cum s-a sinucis Veronica Micle, marea iubire a lui Mihai Eminescu

Poeta Veronica Micle s-a născut la Năsăud, la data de 22 aprilie 1850. A publicat mai multe poezii, nuvele şi traduceri, însă este cunoscută mai mult pentru relaţia de iubire avută cu marele poet român Mihai Eminescu, decât pentru opera sa.

În 1864, Veronica s-a căsătorit cu Ştefan Micle, care avea să devină rector al Universităţii din Iaşi. Opt ani mai tarziu, Veronica îl întâlneşte la Viena pe Mihai Eminescu, între cei doi începând o poveste de iubire tumultuoasă, cu multe certuri şi împăcări, care continuă şi după moartea lui Ştefan Micle, scrie Adevarul.
Veronica reuşea, nu de puţine ori, să-l facă gelos pe marele poet prin prisma legăturii intime avute cu Ion Luca Caragiale. În cursul lunii august 1882, cei doi se despart, după o lungă serie de scandaluri.

Moartea poetului a fost o lovitură puternică pentru Veronica Micle. La data de 15 iunie 1889, la aflarea veştii că Eminescu a murit în sanatoriul doctorului Şuţu, Veronica Micle scrie în doar 20 de minute poezia „Raze de lună”.

După decesul poetului, Veronica Micle a intrat în depresie puternica şi s-a retras la Mănăstirea Văratec. La data de 3 august 1889, la vârsta de 39 de ani, poeta a luat decizia de a-şi încheia socotelile cu viaţa şi s-a sinucis cu arsenic.

FOTO: www.istoriiregasite.wordpress.com

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate