Fiul lui Tudor Arghezi, OMAGIAT la Paris - Ana are carti!

Fiul lui Tudor Arghezi, OMAGIAT la Paris

O expoziție foto este deschisă într-o galerie pariziană pentru a-l omagia pe fiul nelegitim al marelui poet român Tudor Arghezi. Acesta a fost fotograf în capitala Franței.

Ediția online a cotidianului italian „La stampa” a publicat duminică un articol intitulat „Un fotograf între poezie și documentar”, scrie gorj-domino.ro.

Ce este special în legătură cu acest articol? Articolul îi este consacrat fiului poetului Tudor Arghezi, căruia îi este dedicată și o expoziție, la muzeul Jeu de Paume din Paris. Expoziția este deschisă până la 28 mai și este consacrată fotografiilor făcute de Eli Lotar, fiul nelegitim al marelui poet român, în anii ’20 – ’30.

În acest articol se spune că Eli Lotar este fiul natural al poetului Tudor Aghezi. Adevăratul nume al lui Eli Lotar era Eliazar Teodorescu, iar acesta se născuse la Paris în anul 1905 ca fiu nelegitim al unui mare poet român – Tudor Arghezi – și al unei profesoare – Constanța Zissu. Mama lui Eli Lotar era o obișnuită a avangardei Bucureștiului și, pentru a-și ascunde graviditatea, a plecat pentru o vreme în capitala Franței, după care s-a întors acasă cu nou-născutul. Ea a fost alungată de familia ei, iar Eli a fost crescut de către bunici. La 19 ani, tânărul și frumosul Eli s-a întors la Paris,  în căutarea unei cariere în lumea actorilor.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!