Riscă închisoarea pentru două cărți luate de la bibliotecă
închisoare cărți

Riscă închisoarea pentru două cărți luate de la bibliotecă. Se întâmplă în SUA

Cathy și Melvin Duren, un cuplu de americani din Michigan, riscă să petreacă trei luni în închisoare. Motivul îl reprezintă niște cărți împrumutate (și rătăcite) de la bibliotecă.

Cathy și Melvin au împrumutat de la bibliotecă, în iulie 2014, o carte pentru copii. Nu au mai putut-o înapoia, întrucât au pierdut-o. În aprilie 2015, au luat un alt volum de la aceeași bibliotecă publică. Nici pe acesta nu l-au dus înapoi, așa că în contul lor s-au strâns 35 de dolari pentru întârziere, notează Daily Mail.

În decembrie anul trecut, cei doi au primit o notificare prin care erau somați să înapoieze cărțile. Li se punea în vedere să plătească și întârzierile, în caz contrar vor fi dați în judecată. Cuplul a găsit doar una dintre cărți. Pentru cea pierdută a depus un cec de 55 de dolari care să acopere datoriile și costurile propriu-zise ale volumului.

La scurt timp s-au trezit cu o amendă de 210 dolari. Au considerat-o neîntemeiată și au refuzat să o plătească, așa că soții au fost duși în fața judecătorului, care i-a avertizat că vor primi 93 de zile în închisoare, dar și o amendă de 500 de dolari.

Deși sentința li s-a părut nedreaptă americanilor inculpați, oamenii legii nu au părut să glumească atunci când s-au înfățișat la ușa celor doi cu mandate de arestare. Acest lucru i-a determinat pe soții Duren să plătească 100 de dolari, ca o mică garanție, pentru a scăpa de arest.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!