Biblioteca din Colegiul Trinity (Dublin)! Camera lunga are 200.000 de cărți!

„Camera Lungă” a Bibliotecii Colegiului Trinity din Dublin are peste 200.000 de cărți!

Biblioteca din colegiul Trinity (Dublin) este faimoasă printre iubitorii de cărți.

Construită între 1712 și 1732, „Camera Lungă” a bibliotecii Colegiului Trinity din Dublin are 65 m lungime și conține peste 200.000 de titluri.

Cum de s-a ajuns la această cifră impresionantă? În 1801, bibliotecii din Dublin i-a fost acordat dreptul de a solicita o copie gratuită a fiecărei cărți publicate în Marea Britanie și Irlanda, scrie cunoastelumea.ro.

biblioteca Colegiul Trinity

Biblioteca din Colegiul Trinity este cea mai mare din Irlanda. Aici se găsește Cartea din Kells, cunoscută și sub numele de Cartea lui Columba. Renumitul manuscris ornat cu ilustrații al primelor patru Evanghelii ale Noului Testament a fost scris de călugării celți în jurul anului 800 d. Hr.

Biblioteca găzduiește și unul dintre puținele exemplare rămase din 1916 ale documentului de Proclamare a Republicii Irlanda.

biblioteca Colegiul Trinity

Biblioteca Colegiului Trinity aparţine de Universitatea din Dublin, care a luat ființă în anul 1592. În prezent, însumând toate spațiile bibliotecii și ale universității, aici se găsesc 4,5 milioane de cărți, între care multe manuscrise istorice sau tipărituri vechi.

Sursa foto

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!