Călătoare în lumea magică a lui Harry Potter! Aventura mea la Londra, în Studiourile Warner Bros! - Ana are carti!

Călătoare în lumea magică a lui Harry Potter! Aventura mea la Londra, în Studiourile Warner Bros!

Dacă îţi place Harry Potter şi ajungi la Londra, o vizită la studiourile Warner Bros este un „MUST”. Dacă te-au fascinat cărţile şi, apoi, te-au cucerit definitiv filmele, nu poţi rata ocazia să respiri acelaşi aer cu Harry, Ron, Hermione, Hagrid sau Dumbledore. O lume de poveste în care ai ocazia să pătrunzi, fix lumea ilustrată magnific de J. K. Rowling în cărţile ei.

Nu am de gând să vorbesc din basme. Am să vă împărtăşesc experienţa mea atunci când am vizitat Warner Bros Studio din Londra.

Era o zi urâtă, ploioasă! M-am trezit de dimineaţă şi, alături de prietena mea, am plecat spre studiouri. Ne-am luat o marjă de timp pentru că nu puteam întârzia. Pierdeam rezervările şi implicit banii (35 de lire/persoană). Rezervările aici se fac din timp, de obicei pe net! Numărul mare de vizitatori i-a determinat pe organizatori să fie extrem de stricţi când vine vorba de program. Cine întârzie o face pe riscul lui.

Când maşina s-a apropiat de studiouri, am simţit cum inima mi-o ia la galop! Pe clădire stătea scris, mare, „The making of Harry Potter”. Mai jos… Warner Bros… dar asta parcă nici nu mai conta. Intram în lumea lui Harry Potter şi mi se părea… ireal.

IMG_1862

Am arătat rezervările printate la ghişeu, am luat biletele şi ne-am strecurat printre cârdurile de copii, majoritatea elevi veniţi cu şcoala să viziteze. Toţi mici, cam 11 ani, vârsta la care Harry era admis la Hogwarts. Puştii, îmbrăcaţi în uniforme… păreau fix din film… parcă aşteptau momentul selecţiei magice, pe case, făcută de „Sorting Hat” (n.r. Jobenul magic).

IMG_1853

„No story lives unless someone wants to listen – J. K. Rowling” (n.r. „Nicio poveste nu există dacă nimeni nu vrea să o asculte”) – un ditamai panoul cu acest citat din „mama lui Harry Potter” flanca intrarea în lumea magică.

IMG_1836

 

 

 

IMG_1837Am stat cuminte la coadă, am intrat într-o anticameră unde câţiva animatori încercau să întreţină atmosfera, după care am fost direcţionaţi spre – STUPOARE! – o sală de cinema scufundată într-o lumină obscură! M-am aşezat cuminte pe scăunel şi am văzut un film despre… cum s-a realizat seria ecranizată Harry Potter. Nimic spectaculos, mai ales că eu de abia aşteptam să mi se întâmple altceva, orice altceva în afara unei proiecţii video. Şi când filmul s-a terminat, o lumină ca de zi a invadat brusc sala. Atunci mi s-a tăiat răsuflarea, pentru că ecranul s-a ridicat şi în faţa mea aveam uşile din film, celebrele uşi uriaşe care dădeau în sala de festivităţi de la Castelul Hogwarts. Aceleaşi lumini, aceeaşi atmosferă… Şi s-au deschis. Cu un zgomot atât de autentic…

IMG_1839

În faţă mi-a apărut celebra sală de ceremonii de-a lungul căreia, în stânga şi în dreapta, erau mesele la care se aşezau elevii Şcolii de Magie şi Vrăjitorii pentru a asculta discursurile profesorilor, a se ospăta sau a participa la diverse evenimente. Totul era la fel, neschimbat. Desigur, lipseau personajele din film, locul acestora fiind luat de manechine costumate. Atenţie, absolut toată recuzita este cea originală, care a fost folosită la filmări. Inclusiv perucile profesorilor – a lui Snape (n.r. Plesneală), spre exemplu –  erau cele care au fost folosite de marii actori.

IMG_1840IMG_1841

De aici, pe mai departe, lucrurile se întâmplă exact aşa cum fiecare dintre voi – sper – visaţi. Poţi vedea biroul lui Dumbledore, dormitorul băieţilor din Casa Gryffindor, celebra Diagon Alley, casa magică a lui Ron Weasley (în care vasele se spală singure, legumele se taie singure şi andrelele tricotează fără să fie ţinute în mână), cămăruţa lui Harry de sub scara din casa familiei Dursley, celebra mătură Nimbus, în diversele ei variante, dar şi magazinul de baghete magice Ollivanders.

IMG_1847

IMG_1857

 

IMG_1843

IMG_1838Şi ca o curiozitate pe care mi-a dezvăluit-o un tip, angajat acolo… vă amintiţi interiorul magazinului Ollivanders din film? Pereţi întregi cu cutiuţe etichetate. Ei bine, în film nu se vede decât atât. În realitate, pe fiecare etichetă scria – ce crezi? – numele fiecărui om care a lucrat la film, de la actori la scenarişti, cameramani, sunetişti, şoferi, oamenii care aduceau mâncarea etc. Şi ca să vă dovedesc ceea ce spun, mai jos un detaliu în care se poate vedea numele actorului ce i-a dat viaţă lui Harry, Daniel Radcliffe.

IMG_1860

Ultima sală în care ai ocazia să intri îţi taie, din nou, răsuflarea. Pentru că nu te aştepţi să mai vezi ceva şi mai şi. Dar… te înşeli amarnic. În faţa ta ai, în toată splendoarea lui, Castelul Hogwarts, exteriorul. Şi nu, nu este o machetă simplă! Este fix castelul care a apărut în film. Pentru că totul s-a întâmplat aici, folosindu-se camere de filmat suspendate deasupra machetei şi efecte speciale, însemnând lumini, ceaţă, ploaie, furtuni, ninsoare şi nu numai.

Ideea e simplă: lumea magică a Studiourilor Warner Bros în care s-a filmat Harry Potter este FABULOASĂ! Un loc special ce trebuie vizitat neapărat, dacă ajungeţi în inima Regatului.

Şi încă ceva. Unde credeţi că se termină turul? Fireşte, în magazinele din care îţi poţi cumpăra orice, de la uniformele şcolarilor Hogwarts, până la jucării şi figurine din film, broscuţe de ciocolată şi, de ce nu, bomboane cu aroma de vomă sau de ceară de urechi… Bleah!!! Ha ha ha.

IMG_1833IMG_1842IMG_1845IMG_1849IMG_1851IMG_1854

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!