Gabriel Liiceanu: „Iisus nu a intrat în Ierusalim cu Mercedes şi haine de zeci de mii de euro, ci...” - Ana are carti!

Gabriel Liiceanu: „Iisus nu a intrat în Ierusalim cu Mercedes şi haine de zeci de mii de euro, ci…”

Invitat la B1 TV, în emisiunea moderată de Sabin Orcan, filosoful Gabriel Liiceanu a comentat apariţia cântecului “Despre smerenie”, al trupei Taxi, şi cu această ocazie a transmis mai-marilor Bisericii Ortodoxe Române că românii simt nevoia unor altfel de exemple din partea prelaţilor.

media_142374798853409400“Dumnezeu nu preferă nimic, pentru că oamenii nu au acces la preferinţele lui Dumnezeu. Cântecelul vine pe o anumită înflăcărare din ultimii ani: credincioşii de la noi aşteptat un anumit fel de a fi călăuziţi. Iisus nu a intrat în Ierusalim cu Mercedes şi haine de zeci de mii de euro, ci doar călare pe un măgar. Cu acest cântec,  intelectualitatea a dat glas nemulţumirii pe care oamenii au simţit-o în aceşti ani, au dat glas faţă de trufia prelaţilor noştri. Nu a tuturor, pentru că sunt şi preoţi de la ţară care dimineaţa dau covrigii săracilor, dar altminteri, senzaţia este de trufie. A venit timpul ca biserica să înţeleagă că a venit momentul unei discuţii cu noi”, a spus Liiceanu la B1 TV.

Sursa

„Nebunia de a gândi cu mintea ta” de Gabriel Liiceanu se găsește de vânzare online AICI, AICI, AICI, AICI, AICI, AICI, AICI sau AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!