Gabriel Liiceanu: „Iisus nu a intrat în Ierusalim cu Mercedes, ci...”

Gabriel Liiceanu: „Iisus nu a intrat în Ierusalim cu Mercedes şi haine de zeci de mii de euro, ci…”

Gabriel Liiceanu le-a transmis mai-marilor Bisericii Ortodoxe Române că românii simt nevoia unor altfel de exemple din partea prelaţilor.

Filosoful a fost invitat la B1 TV, în emisiunea moderată de Sabin Orcan. El a fost rugat să comenteze apariţia cântecului “Despre smerenie“, al trupei Taxi.

Gabriel Liiceanu

“Dumnezeu nu preferă nimic, pentru că oamenii nu au acces la preferinţele lui Dumnezeu. Cântecelul vine pe o anumită înflăcărare din ultimii ani. Credincioşii de la noi au aşteptat un anumit fel de a fi călăuziţi. Iisus nu a intrat în Ierusalim cu Mercedes şi haine de zeci de mii de euro. Ci doar călare pe un măgar. Cu acest cântec,  intelectualitatea a dat glas nemulţumirii pe care oamenii au simţit-o în aceşti ani. A dat glas faţă de trufia prelaţilor noştri. Nu a tuturor, pentru că sunt şi preoţi de la ţară care dimineaţa dau covrigii săracilor, dar altminteri, senzaţia este de trufie. A venit timpul ca biserica să înţeleagă că a venit momentul unei discuţii cu noi”, a spus Liiceanu la B1 TV.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!