Documentul despre Biblie pe care Darwin l-a ţinut ascuns - Ana are carti!

Documentul despre Biblie pe care Darwin l-a ţinut ascuns

Charles Darwin a rămas în istorie ca fondatorul teoriei referitoare la evoluţia speciilor – teoria evoluţionistă.

Documentul-despre-Biblie-pe-care-Darwin-l-a-tinut-ascuns-2Concepţia sa despre religie a fost un subiect care dintotdeauna a suscitat un mare interes. Teoria evoluţionistă a generat numeroase dezbateri şi polemici între susţinătorii religiei şi cei ai ştiinţei.

Începând din anul 1849, Darwin nu a mai frecventat biserica locală. În duminicile în care familia sa mergea la biserică, Darwin prefera plimbările prin natură. Chiar dacă a fost mereu reticent în a-şi exprima opinia faţă de religie, în anul 1879, Darwin a declarat că niciodată nu a fost un ateu în sensul negării existenţei divinităţii, ci mai degrabă s-a considerat un agnostic.

După moartea sa, gurile rele au spus că de fapt Darwin era un religios convins, că se ruga pe ascuns sau în linişte către divinitate să îl ajute în studiile sale.

Cu toate acestea, conform huff.ro, o scrisoare pe care Darwin a ţinut morţiş să o păstreze secretă relevă faptul că religia nu a fost niciodată în sfera sa de credinţe şi valori. Darwin a scris scrisoarea că răspuns dat unui tânăr avocat, Francis McDermott, care l-a întrebat dacă crede în Noul Testament. Avocatul i-a promis lui Darwin că nu-i va face public răspunsul. În scrisoare Darwin a scris: „Regret să te informez că nu cred în Biblie ca revelaţie divină şi, prin urmare, nici în Iisus Hristos ca fiu al lui Dumnezeu”.

Documentul conţine scrisul lui Darwin, parafat deja de experţi, şi data în care a redactat scrisoarea – 24 noiembrie 1880.

Sursa foto: millersantiquesguide.com

Originea speciilor foto

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!