Ediţia comentată a “Mein Kampf”, cea mai vândută carte în Germania – Ana are carti!

Ediţia comentată a “Mein Kampf”, cea mai vândută carte în Germania

Ediţia comentată a lucrării “Mein Kampf”, în care Adolf Hitler şi-a expus concepţiile politice şi a devenit ulterior reperul propagandei şi ideologiei naziste, se află la trei luni după reeditarea ei în fruntea listei operelor neficţionale cele mai vândute în Germania.

Drepturile asupra cărţii scrise de Hitler în anul 1924, când era în închisoare, au devenit publice începând cu 1 ianuarie 2016. Până la această dată, respectivele drepturi au revenit exclusiv autorităţilor din landul Bavaria, care s-au opus timp de şapte decenii reeditării lucrării, invocând temerea că ea ar putea deveni un obiect de cult pentru neonazişti sau că ar da apă la moară extremei drepte. Totuşi, lucrarea nu a fost niciodată interzisă din punct de vedere legal, iar ediţii originale ale ei s-au mai găsit prin anticariatele germane. De la prima publicare, în anul 1924, şi până la capitularea celui de-al Treilea Reich au fost imprimate circa 12 milioane de exemplare, relatează stiripesurse.ro.

Noua ediţie, pregătită de o echipă de istorici condusă de Christian Hartmann şi editată de Institutul de Istorie Contemporană din Munchen (IfZ), a fost plasată de revista Der Spiegel în topul săptămânal al vânzărilor de opere scrise. Cei care şi-au asumat republicarea ei au optat pentru o ediţie critică, ce cuprinde două volume care însumează 1.948 de pagini, iar preţul este de 59 de euro. Tirajul iniţial a fost de 4.000 de exemplare, dar a fost rapid suplimentat după ce s-a constatat că interesul pentru această lucrare depăşeşte aşteptările.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate