Cum se scrie un mail. Cuvântul cu care nu trebuie să-l începi

Cum se scrie un mail. Regula unui magnat: cuvântul cu care nu trebuie să începi niciodată

Cum se scrie un mail? Magnatul Jonathan M. Tisch are o regulă foarte importantă în această privință.

Când vine vorba despre cum se scrie un mail, Tisch dezvăluie cel mai important lucru de care trebuie să ţii cont. Cel puțin, în opinia lui! Potrivit acestuia, cuvântul ”eu” este cât se poate de nepotrivit deoarece atrage prea mult atenţia asupra celui care îl trimite.

Jonathan M. Tisch este co-preşedinte al consiliului de administraţie al Loews Corporation. El spune că a învăţat acest lucru în prima sa lună de muncă la Loews Hotels, în 1980.

Înainte de popularizarea e-mailului drept principala metodă de corespondenţă, modul în care se scriau scrisorile era foarte important. Începerea unei scrisori folosind cuvântul ”eu” era considerat un semn de lipsă de politeţe.

”Şeful meu mi-a spus că oricând scriu o scrisoare, niciodată să nu încep un paragraf folosind cuvântul ”eu”. Acest lucru sugerează că tu eşti mai important decât persoana cu care comunici. În prezent, din punctul meu de vedere, regula se aplică perfect e-mail-urilor”, explică Tisch, citat de Gândul.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!