Cum e prezentată România în benzile desenate americane Marvel - Ana are carti!

Cum e prezentată România în benzile desenate americane Marvel

Ziariştii de la vice.com sunt autorii unui articol care îi va amuza teribil pe fanii benzilor desenate: cum apare România în lumea Marvel? Producătorii celebrelor titluri X-men, Avengers sau Daredevil par să aibă o slăbiciune pentru colţişorul acesta de lume…

Iată doar câteva situaţii în care e menţionată România, pentru restul te invit să te duci direct la sursă.

DOI DINTRE AVENGERS S-AU NĂSCUT ÎN ROMÂNIA ȘI ERAU SĂ SE ÎNECE ÎN MUREȘ

În lumea Marvel, România din zilele noastre este împărțită în Transylvania, Transia, Latveria, Symkaria, iar singura parte cu adevărat românească din țară zace undeva spre Dobrogea și Estul Munteniei.

Transylvania e un fel de regiune autonomă uitată de timp, plină de castele habsburgice folosite de foști cercetători naziști și de diverse clanuri de vampiri care domină satele medievale din jur cu forța.

cum-e-romnia-in-benzile-desenate-marvel-body-image-1461681478

Transia este o altă bucățică din România, care ar fi un fel de republică slavă, condusă de-un fost securist și aflată într-un etern război civil în care se mai implică din când în când supereroii Marvel. În general, e prezentată pe hartă în dreptul Olteniei sau al Banatului.

Latveria este o altă țară, aflată sub regim dictatorial, care ocupă vestul geografic al României. Este condusă de Doctor Doom, un geniu al robotocii care-și conduce poporul, format din săteni medievali, cu un pumn de fier. Din când în când, el încearcă să distrugă America și pe cei din The Fantastic Four, ceea ce duce la tot felul de războaie acolo

Dacă ai văzut Avengers: Age of Ultron, probabil îi mai ții minte pe Quicksilver și pe the Scarlet Witch, cele mai noi adiții la universul cinematografic Marvel.

MARVEL AU O SUPER-RĂUFĂCĂTOARE ROMĂ DIN FOCȘANI

cum-e-romnia-in-benzile-desenate-marvel-body-image-1461679484

Ei bine, cei doi s-au născut în România. Sau, mă rog, într-una dintre pseudo-Româniile de mai sus. Romii nomazi alături de care au crescut și-au dat seama că e ceva ciudat la ei și i-au alungat de acolo. Chiar erau să se înece în râul Mureș, după cum se vede în poză.

Sybil Dvorak este o româncă de origine romă din Focşani. A crescut alături de romi nomazi care au învăţat-o magie. (Poveste care aparent încă nu-i considerată rasistă de miliţiile corectitudinii politice din SUA). Numele ei original în cadrul benzilor desenate Spider-Woman era Gypsy Moth, adică „Molia țigancă”. O alegere destul de nefericită, pe care au rectificat-o când au redenumit-o Skein.

Ca să respecte stereotipurile legate de românce, Sybil s-a îndrăgostit de-un american bogat. Acesta a luat-o din Focșani și a dus-o în America s-o facă prințesă.

Supărată c-o înșela, Sybil a devenit infractoare. A făcut parte din mai multe găști de super-răufăcătoare de atunci. Ea i-a înfruntat de câteva ori pe cei din Avengers cu puterile ei psihokinetice și cu puterea aproape inutilă de-a produce un fel de fire de mătase din corp.

BUCUREȘTIUL E DISTRUS ÎNTR-UN CONFLICT ÎNTRE DOCTOR STRANGE ȘI DOCTOR DOOM

cum-e-romnia-in-benzile-desenate-marvel-body-image-1461679658

Un București cu munții Carpați aflați la o aruncătură de băț este distrus de o creatură magică monstruoasă. Se întâmplă în seria Doctor Strange: Sorcerer Supreme.

Dacă te-ai lua după comicurile Marvel, ți s-ar părea că România e o zonă de conflict mai periculoasă ca Orientul Mijlociu. Și probabil ai avea o antipatie față de oamenii cu titlu de „doctor”. Aceștia par mereu vag nebuni în Universul Marvel.

Sursa foto marvel.wikia.com

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!