Cum e prezentată România în benzile desenate americane Marvel – Ana are carti!

Cum e prezentată România în benzile desenate americane Marvel

Ziariştii de la vice.com sunt autorii unui articol care îi va amuza teribil pe fanii benzilor desenate: cum apare România în lumea Marvel? Producătorii celebrelor titluri X-men, Avengers sau Daredevil par să aibă o slăbiciune pentru colţişorul acesta de lume…

Iată doar câteva situaţii în care e menţionată România, pentru restul te invit să te duci direct la sursă.

ROMÂNIA E O ȚARĂ MICĂ FORMATĂ DIN DOBROGEA ȘI JUMĂTATE DIN MUNTENIA

În lumea Marvel, România din zilele noastre este împărțită în Transylvania, Transia, Latveria, Symkaria, iar singura parte cu adevărat românească din țară zace undeva spre Dobrogea și Estul Munteniei.

cum-e-romnia-in-benzile-desenate-marvel-body-image-1461681478DOI DINTRE AVENGERS S-AU NĂSCUT ÎN ROMÂNIA ȘI ERAU SĂ SE ÎNECE ÎN MUREȘ

Dacă ai văzut Avengers: Age of Ultron, probabil îi mai ții minte pe Quicksilver și pe the Scarlet Witch. Ei bine, cei doi s-au născut în România sau, mă rog, într-una dintre pseudo-Româniile de mai sus. Romii nomazi alături de care au crescut și-au dat seama că e ceva ciudat cu ei și i-au alungat de acolo. Chiar erau să se înece în râul Mureș, după cum vezi în poza de mai sus.

 

cum-e-romnia-in-benzile-desenate-marvel-body-image-1461679484MARVEL AU O SUPER-RĂUFĂCĂTOARE ROMĂ DIN FOCȘANI

Sybil Dvorak este o româncă de origine romă din Focşani. A crescut alături de romi nomazi care au învăţat-o magie. Numele ei original în cadrul benzilor desenate Spider-Woman era Gypsy Moth, adică „Molia țigancă”, o alegere destul de nefericită, pe care au rectificat-o când au redenumit-o Skein.

Ca să respecte stereotipurile xenofobe legate de românce, Sybil s-a îndrăgostit de-un american bogat, nițel curvar, care a luat-o din Focșani și a dus-o în America s-o facă prințesă. Supărată ca a fost înşelată de iubit, s-a făcut infractoare și a făcut parte din mai multe găști de super-răufăcătoare de atunci.

 

 

cum-e-romnia-in-benzile-desenate-marvel-body-image-1461679658BUCUREȘTIUL E DISTRUS ÎNTR-UN CONFLICT ÎNTRE DOCTOR STRANGE ȘI DOCTOR DOOM

Un București cu munții Carpați aflați la o aruncătură de băț este distrus de o creatură magică monstruoasă în seria Doctor Strange: Sorcerer Supreme.

 

 

Sursa foto marvel.wikia.com

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate