Care sunt cele 13 titluri nominalizate la Man Booker Prize 2018 - Ana are carti!

Care sunt cele 13 titluri nominalizate la Man Booker Prize 2018

Lista titlurilor nominalizate pentru Man Booker Prize, în valoare de 50.000 de lire sterline, a fost făcută publică. Cele 13 titluri au fost alese dintre 171 de cărţi, de către un juriu alcătuit din cinci personalităţi culturale.

Cei cinci juraţi care au decis care sunt cele 13 titluri care vor concurca pentru prestigiosul premiu sunt filosoful Kwame Anthony Appiah, scriitorul de romane poliţiste Val McDermid, criticul cultural Leo Robson, scriitoarea şi criticul literar Jacqueline Rose şi romancierul grafic Leanne Shapton, scrie Adevărul.

Cele 13 cărţi au fost alese dintre 171 de titluri publicate în Marea Britanie şi Irlanda între 1 octombrie 2017 şi 30 septembrie 2018. Este cel mai mare număr de titluri înscrise în cei 50 de ani de când există premiul.

Man Booker Prize pentru ficţiune, care s-a acordat pentru prima dată în 1969, este deschis pentru scriitori de orice naţionalitate, care scriu în engleză şi care publică în Marea Britanie şi în Irlanda. 2018 este primul an în care romanele publicate în Irlanda sunt eligibile pentru premiu, după o schimbare a regulilor la începutul anului care „recunoştea relaţia specială dintre pieţele editoriale din Regatul Unit şi Irlanda”.

Lista scurtă, care va fi alcătuiră din şase titluri, va fi anunţată pe 20 septembrie, iar câştigătorul premiului, pe 16 octombrie.

Cele 13 titluri sunt:

Belinda Bauer (Marea Britanie) – “Snap”

Anna Burns (Marea Britanie) – “Milkman”

Nick Drnaso (Statele Unite) – “Sabrina”

Esi Edugyan (Canada) – “Washington Black”

Guy Gunaratne (Marea Britanie) – “In Our Mad And Furious City”

Daisy Johnson (Marea Britanie) – “Everything Under”

Rachel Kushner (Statele Unite) – “The Mars Room”

Sophie Mackintosh (Marea Britanie) – “The Water Cure”

Michael Ondaatje (Canada) – “Warlight”

Richard Powers (Statele Unite) – “The Overstory”

Robin Robertson (Marea Britanie) – “The Long Take”

Sally Rooney (Irlanda) – “Normal People”

Donal Ryan (Irlanda) – “From A Low And Quiet Sea”

Facebook Comments

Comentarii

  1. Am pus câteva pe listă când s-a anunțat lista lungă. De auzit nu am auzit decât de Sally Rooney cu Conversations with Friends, dar, pe de o parte, asta e și frumusețea premiilor că te ajută să descoperi scriitori noi.

    1. Total de acord! Man Booker Prize m-a ajutat de-a lungul timpului sa descopar scriitori de-a dreptul fabulosi! In ceea ce ma priveste, eu m-am intersectat cu “Pacientul englez” al lui Michael Ondaatje. N-a fost cea mai fericita intalnire, dar acesta e riscul/frumusetea “blind-date-urilor” 🙂 .

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!