Cele mai ciudate titluri de cărți găsite-n anticariatele din România - Ana are carti!

Cele mai ciudate titluri de cărți găsite-n anticariatele din România

În căutarea lor au plecat reporterii de la vice.com. Şi chiar dacă la noi încă nu există un concurs pentru cel mai bizar titlu de carte, ei s-au gândit să înceapă cu variantele de mai jos. Regula ar fi simplă: titlul trebuie să răspundă măcar la un criteriu din cele cinci:

1.„Wtf”
2.„Poftim?”
3.„Nu se poate!”
4.„Așa ceva!” și
5.„Superb!”

Dacă le îndeplinește pe toate, a câștigat!

Prin urmare (comentariile aparţin celor de la vice.com):

„Sabina, te rog, în noaptea asta, nu!”. Deci, să fie clar. Nu la noapte! Poate noaptea viitoare. Poate… Dar noaptea asta este exclus. Categoric, te rog, Sabina! Nu insista! Mda… putea fi Sabin, ar fi fost o situație clasică, dar așa, cu Sabina e și mai straniu și mai ales trist, ca să nu spun îngrijorător.

„Care Daniel?”. Asta-i întrebarea! O adevărată dilemă. Fiindcă amândoi sunt beton! Un Daniel mai fain ca celălalt! Complicată situație… flancată de Danieli. Sau flancat. Să zicem că te numești Daniel și ești îndrăgostit de doi Danieli. Și nu te poți hotărî, nici nu mai poți dormi noaptea. Iar ei te sună, uneori amândoi odată. Pe unul l-ai trecut Daniel1 pe celălalt Daniel 2. Poftim un triunghi fatal! Apropo, în Tenerife există o stradă cu numele Autorului.

„Nimic…”. Nimicul este la modă de mult timp. În nihilism joacă un rol fruntaș, iar în fizica subatomică este cunoscut drept „Nimic instabil”. Nu știu despre ce nimic este vorba în această carte, dar cred că o voi comanda. De ceva vreme mă tot gândesc la ea. Nimicul este foarte seducător. Nu degeaba și Cărtărescu a ales acest titlu pentru o carte de poeme. Dar nu e același nimic. Nimicul de aici, dacă nu ai remarcat, are trei puncte la capăt. E un nimic nesigur, care lasă loc de gândit.

„N-are momentan titlu”. Nu e departe de „Nimic”, totuși e altceva. Putea fi: „Nu va avea niciodată un titlu” sau „A avut cândva un titlu”, dar așa chestiunea rămâne deschisă: momentan nu are. Deci va avea. Important e să ai răbdare!

„Un porc de câne”. Și când te gândești, câinele e prietenul nostru cel mai bun, iar porcul ne asigură potol, săracu. Mda… Oare există înjurături vegane? În afară de varză. Usturoi de castravete ce ești! Linte de mărar! Ceapă de brocoli! Nu… parcă tot cu vietăți e mai shuki: Colibri de bufniță ce ești! Râmă de bursuc! Oaie de balenă! aăăăă… Ploșniță de cobră!

„Tatuajele nu se lasă la garderobă”. Într-adevăr, cu tatuajele tre’ să te gândești de două ori. Măcar cu piercingul e mai simplu, poți lăsa „belciugul” la garderobă. Eu m-am gândit că cel mai tare tatuaj românesc, pentru mine ar fi Bacovia pe umărul drept sau Cioran după ureche. Sau, în cel mai rău caz, un Țepeș pe tot spatele.

pocnind-din-bici„Pocnind din bici (degeaba) pe lângă boi clonaţi”. Aici am câteva întrebări: Cine-i ciobanul? Cine-s boii clonați? Mai există și boi neclonați, adică originali? Boii clonați nu aud bine? E cumva vorba despre complicațiile survenite după clonare?

 

Textul integral, AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!