Carte Harry - Cine a scris, de fapt, volumul de memorii "Rezerva"

Cine a scris, de fapt, cartea prințului Harry. JR Moehringer a câștigat premiul Pulitzer

Cartea prințului Harry, “Rezervă” (Spare), a fost scrisă, de fapt, de unul dintre cei mai apreciați scriitori “din umbră” din lume.

JR Moehringer a câștigat cel mai valoros premiu pentru jurnalism din Americ. Povestea sa de viață a fost transformată într-un film cu Ben Affleck regizat de George Clooney.

Autobiografia lui Harry nu este prima carte de memorii a unei celebrități pe care Moehringer a scris-o din umbră. El a colaborat atât cu tenismenul Andre Agassi, cât și cu cofondatorul Nike, Phil Knight. Site-ul Page Six, citat de Digi, a scris că Moehringer ar fi primit un milion de dolari ca să fie scriitorul din umbră al autobiografiei lui Harry.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

carte Harry

Când a lucrat cu Agassi la cartea sa, Open, Moehringer s-a mutat la Las Vegas. Acolo cei doi au petrecut în total 250 de ore împreună. Ca să pătrundă în mintea lui Agassi, Moehringer a citit lucrările psihoanaliștilor Sigmund Freud și Carl Jung.

Însă capacitatea sa de a înțelege personaje complicate care se confruntă cu probleme de familie, precum Harry și Agassi, se datorează parțial și relației problematice cu propriul său tată.

JR Moehringer a fost abandonat de tată și a ajuns dependent de alcool

Tatăl său, un DJ de muzică Rock & Roll de la începuturile radioului FM, și-a abandonat familia. Moehringer a mărturisit că asculta radioul cu atenție în speranța că va auzi vocea tatălui său. Biografia sa, The Tender Bar, a fost ecranizată în 2021. Filmul a fost produs de George Clooney și l-a avut în distribuție pe Ben Affleck.

Înainte să scrie cărți, Moehringer a studiat la Yale și a lucrat pentru the New York Times ca asistent de știri. A lucrat și în Colorado și pentru Los Angeles Times. În 2000, a câștigat premiul Pulitzer pentru un articol intitulat Crossing Over în care descria dramele dintr-o comunitate segregată din Alabama.

Moehringer a vorbit despre relația sa toxică cu alcoolul după ce a plecat de la Yale, atunci când Steve, patronul barului său preferat, a murit. „Beam ca să mă îmbăt. Beam pentru că nu știam ce altceva să fac. Beam la fel cum Steve bea la final, ca să dau totul uitării”, a spus Moehringer.

Cartea lui Harry, tiraj epuizat în România

Cartea lui Harry a fost lansată, acum câteva zile, în România. Editura Nemira a anunţat că a epuizat întregul tiraj de 15.000 exemplare ale volumului de memorii „Rezervă” (Spare) al prinţului Harry. Un al doilea tiraj va fi tipărit în regim de urgenţă pentru a onora cererea.

„Rezervă”, volumul de memorii al prinţului Harry, duce de Sussex, a fost publicat pe 10 ianuarie 2023 în 16 limbi.

Înainte de lansare, cartea a înregistrat 2.000 de precomenzi. În ziua lansării s-au vândut peste 3.000 de exemplare în librării şi online, în format hardcover şi în format digital. Cartea este disponibilă în librăriile din toată ţara în limita stocului disponibil, precum şi pe audiotribe.ro în format audiobook (în lectura actorului Alexandru Unguru ) şi ebook.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!