„Will”, autobiografia lui Will Smith. Împins la sinucidere de propriul tată

„Will”, autobiografia lui Will Smith. Împins la sinucidere de propriul tată

„Cred că este cel mai bun volum de memorii pe care l-am citit în viața mea”, spunea Oprah Winfrey despre Will”, autobiografia lui Will Smith. Scris de acesta împreună cu Mark Manson, volumul este publicat de Lifestyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, la mai puțin de o lună de la lansarea în Statele Unite.

Adevărat eveniment editorial, cartea a însemnat pentru Will Smith și Mark Manson o muncă susținută vreme de 3 ani.

Am petrecut zeci de ore cu Will Smith în conversații sau observându-l cum muncește. Și, pe lângă faptul că mi-a împărtășit niște experiențe de viață grozave pentru carte, mi-a spus și multe lucruri care m-au influențat personal.

Mark Manson
autobiografia will smith
Autobiografia lui Will Smith

Mark Manson este unul dintre autorii celebri de literatură motivațională, tradus în peste 50 de limbi și cu zeci de milioane de volume vândute în toată lumea. Autorul se declară cucerit de lecțiile profunde de viață care pot fi desprinse din biografia lui Will Smith.

Etalând o imagine total diferită de cea publică, actorul american se confesează șocant, fără reținere în fața cititorilor săi. Rezultatul este o imagine complexă, similară cu o reinventare a lui Will Smith în spațiul public.

Iată 3 lecții neașteptate de viață desprinse din „Will”, autobiografia actorului scrisă împreună cu Mark Manson.

Will Smith, obligat la 11 ani să lucreze la un zid de cărămidă în fiecare zi timp de un an

„Am fost absolut neabătut în toată cariera mea”, spune Will Smith. Acest lucru s-a datorat în bună măsură unei lecții pe care actorul a primit-o în copilărie de la tatăl său. Acesta l-a obligat pe Will, în vârstă de 11 ani la acea vreme, să construiască un zid din cărămidă în fața magazinului familiei. Sarcina dificilă a durat aproape un an, fără nicio zi de pauză. Iar când Will și fratele lui au protestat, Daddio le-a spus că nu zidul contează, ci doar munca de a pune cărămidă peste cărămidă.

Lecția de viață primită la o vârstă atât de fragedă l-a ajutat pe Will Smith să nu se sperie de niciun obiectiv, chiar dacă atingerea lui pare improbabilă.

Că a fost vorba de testele pentru admiterea la facultate, despre impunerea ca unul dintre primii artiști hip-hop globali, ori despre clădirea uneia dintre cele mai de succes cariere din istoria Hollywood-ului. În toate situațiile, obiective ce păreau imposibil de mari au putut fi descompuse în sarcini individuale fezabile — ziduri insurmontabile compuse din serii rezonabile de cărămizi așezate unele peste celelalte.

Will Smith

Autobiografia lui Will Smith prezintă povestea unui băieţel terorizat de tată

 Într-o familie de luptători, eu eram veriga slabă. Lașul.

Will Smith

Ceea ce nu-și poate ierta actorul nici la cei 52 de ani de astăzi este că nu a putut să țină piept violenței și abuzurilor tatălui său. Persoana autoritară pe care o admira și detesta în egală măsură, care i-a oferit toate instrumentele spre a ajunge la succes, dar care l-a condus și în pragul sinuciderii în copilărie. Daddio era pentru Will Smith  cea mai mare spaimă.

Cum a ales acesta să răspundă fricii care a persistat mereu în relația cu tatăl său? A hotărât să fie amuzant.

Ni se întâmplă ceva rău, în urma căruia decidem că nu vom mai permite asta niciodată. Dar pentru a preveni acel lucru, trebuie să fim în anumite feluri. Alegem comportamentele despre care credem că ne vor asigura securitate, stabilitate și iubire. Și pe acestea le repetăm, iar și iar. În filme, numim asta personaj; în viață, îi spunem personalitate. Cum decidem să răspundem fricilor, aceea este persoana care devenim. Eu am hotărât să fiu amuzant.

Will Smith

Autobiografia lui Will Smith vorbeşte despre cum să-ţi învingi fricile

            După o copilărie plină de traume emoționale, când frica persistentă l-a învățat să descopere fără să aibă nevoie de multe cuvinte stările sufletești ale celor din jur, Will Smith a deprins o altă lecție importantă din viața lui. A învățat să-și înfrunte în mod programat fricile, pentru a descoperi ce este dincolo de ele.

Dumnezeu a așezat cele mai frumoase lucruri din viață de partea cealaltă a celor mai mari frici ale noastre. Dacă nu suntem dispuși să stăm în picioare în fața lucrurilor care ne tulbură cel mai profund și nu pășim dincolo de granița invizibilă, în tărâmul groazei, atunci nu vom avea acces la ceea ce are viața mai bun de oferit.

Will Smith

Treptat, a descoperit că să ai curaj înseamnă să mergi mai departe chiar dacă îți este frică și a învățat să accepte provocările ca pe niște daruri. Când a primit propunerea să sară cu coarda din elicopter, Will Smith dezvăluie că inima i-a tresărit de frică și tocmai de aceea a spus că acceptă. A făcut-o la aniversarea a 50 de ani, deasupra Marelui Canion, loc cu valoare simbolică din copilărie.

Care este frica cea mai mare a lui Will Smith în acest moment?

Frica lui cea mai mare e să-i fie frică.

Jaden, fiul actorului

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!