Bibliotecarul Avram Iancu e primul român care a traversat înot Canalul Mânecii fără costum de neopren!

Bibliotecarul Avram Iancu e primul român care a traversat înot Canalul Mânecii fără costum de neopren!

Bibliotecarul Avram Iancu (da, ştiu, dar chiar aşa îl cheamă!) a obţinut zilele trecute o performanţă istorică. Românul a traversat înot, timp de aproximativ 18 ore, Canalul Mânecii, fără a folosi un echipament special.

Bibliotecarul Avram Iancu
Bibliotecarul Avram Iancu

Prin reuşita sa, bibliotecarul originar din Petroşani a încercat să atragă atenţia asupra campaniei de strângere de fonduri pentru achiziţionarea sculpturii ,,Cuminţenia Pământului”.

Performanţa românului a fost obţinută la a patra încercare. El a fost nevoit să abandoneze în 2014 şi 2015 din cauza condiţiilor meteorologice care i-ar fi putut pune viaţa în pericol.

În noaptea de luni (29 august) spre marţi (30 august), sportivul în vârstă de 40 de ani a reuşit să traverseze cei 62 de kilometri care despart ţărmul francez de cel britanic. A făcut-o în 18 ore fără 4 minute. În tot acest timp, el a purtat doar un slip şi o cască.

Bibliotecarul Avram Iancu nu s-a speriat de tragedia petrecută cu o zi înainte

Cu doar o zi înainte, triatlonistul britanic Nick Thomas şi-a pierdut viaţa în încercarea de a traversa Canalul Mânecii fără a purta costum de neopren. Sportivul originar din Ellesmere, Shropshire, a murit în apropierea ţărmului francez.

Avram-Iancu

Condiţiile în care românul a trebuit să înoate au fost deosebit de dificile. Temperatura apei era de numai 18 grade Celsius. Cu toate acestea, el a reuşit fără costum de neopren să înoate aproximativ 62 de kilometri în 17 ore şi 56 de minute.

,,În 7 august 2014 deveneam primul român care a atacat apele îngheţate ale Canalului Mânecii. În mod oficial şi după reguli. Am stabilit o premieră pentru România. Ieri s-a dat bătălia finală! Am câştigat! După 62 de km parcurşi şi aproape 18 ore de chin fizic, dar mai ales psihic, cum n-am mai trăit niciodată, am răpus bestia”, a spus sportivul, citat de descopera.ro.

Avram Iancu este înotător amator, iar Canalul Mânecii este o provocare pentru toţi înotătorii. Primul om care a reuşit să traverseze înot Canalului Mânecii, din sudul Angliei până pe malul nordic al Franţei, a fost Jean Salatti. S-a întâmplat în urmă cu 200 de ani. Până acum niciun român nu a reușit performanța.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!