Biblioteca în aeroport. Se întâmplă la Cluj, iar călătorii pot citi cărţi în trei limbi
Biblioteca în aeroport

Biblioteca în aeroport. Se întâmplă la Cluj, iar călătorii pot citi cărţi în trei limbi

Biblioteca în aeroportul Internaţional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca este primul astfel de spaţiu deschis în România.

Biblioteca se găseşte în corpul care face legătura între cele două terminale şi este dotată cu mese, scaune şi fotolii, unde pasagerii se pot relaxa şi pot afla diverse informaţii.

Aeroportul din Cluj a inaugurat zilele trecute un spaţiu de recreere format dintr-o bibliotecă şi un punct de informare, care are rolul de a promova festivaluri şi evenimente organizate în Cluj-Napoca, scrie Adevărul.

”Am organizat în premieră un concert în zona de siguranţă a aeroportului şi atunci ne-am dat seama că există potenţial. Acest loc era unul deschis care părea să fie nefolosit. Proiectul este unul pilot, e mic, pentru a nu încurca. Dar dacă va exista interes, va primi un spaţiu mai generos”, a spus Florin Moroşanu, preşedintele Asociaţiei Cluj-Napoca 2021 Capitală Europeană a Culturii, organizaţie care se ocupă de proiect.

Biblioteca în aeroport conține cărţi în limbile română, engleză şi franceză

Spaţiul experimental de aşteptare se află în zona publică din corpul care face legătura între cele două terminale ale aeroportului. Biblioteca în aeroport conține cărţi în limbile română, engleză şi franceză şi mese, scaune şi fotolii. Zona are, în total, zece metri pătraţi şi acolo se pot relaxa în acelaşi timp 20 de persoane.

“Anul acesta, vor tranzita aeroportul clujean patru milioane de oameni, iar anul viitor, datorită creşterii traficului pe aeroport vor trece cinci milioane de oameni prin aeroport. Este vorba de un sfert din populaţia României. Avem pasageri de toate categoriile: turişti sau persoane care călătoresc în interes de business. S-au diminuat foarte mult întârzierile, dar când vor mai exista, această bibliotecă va ajuta pasagerii. Încurajăm clujenii să doneze cărţi”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional “Avram Iancu” din Cluj-Napoca”.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!