Bibliotecarul român care va traversa înot Dunărea de la izvoare la vărsare! - Ana are carti!

Bibliotecarul român care va traversa înot Dunărea de la izvoare la vărsare!

După ce a traversat înot Canalul Mânecii, fără un echipament special, Avram Iancu, bibliotecar de meserie, a decis ca anul acesta să se confrunte cu o nouă provocare.

avram-iancu1Avram Iancu vrea să traverseze înot Dunărea, de la izvoare şi până la vărsare, pe o distanţă de peste 2.800 km, prin zece ţări şi patru capitale ale lumii.

“De la izvoare la vărsare, din Pădurea Neagră la Marea Neagră, de la Donauschingen la Portul Sulina, aceasta este următoarea provocare ce mă cheamă într-un mod irezistibil! Voi înota 2860 de kilometri, 60 de zile încontinuu, cu o medie de 50 de kilometri şi 10 ore de efort, zilnic, fără costum de neopren. Voi străbate 10 ţări şi 4 capitale, fluturând drapelul patriei noastre de-a lungul întregului curs al bătrânului fluviu, între 20 iunie 2017 şi 20 august 2017”, a spus Avram Iancu, citat de Opinia Timişoarei.

pilotul-de-pe-dunareBibliotecarul mărturiseşte că s-a inspirat, atunci când a ales această provocare, chiar de la locul de muncă, din bibliotecă, mai exact din opera lui Jules Verne, ”Pilotul de pe Dunăre”.

Avram Iancu mai spune că doar doi oameni s-au încumetat să traverseze înot Dunărea de la izvoare pana la vărsare: ”Este vorba de slovenul Martin Strel, care în anul 2000 a reuşit să ajungă la final, în 58 de zile, ajutându-se de costumul de neopren şi de labele de înot. În 2006 canadianca Mimi Hughes avea sa înoate acelaşi parcurs! S-a folosit şi ea de costumul de neopren, dar a renunţat la labele de înot. A ajuns la final, epuizată, după 90 de zile”.

”Eu nu am să folosesc deloc costumul de neopren şi nici labele de înot. Este o premieră mondială. Sper să rezist şi să reuşesc acest lucru, sper să-mi dea Dumnezeu sănătate”, a mai spus Avram Iancu.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!