“Bal mascat” de Ionel Teodoreanu - recenzie
Bal mascat foto

“Bal mascat” de Ionel Teodoreanu

Bal mascat coperta

Într-o echilibristică destul de periculoasă, cocoțată pe cea mai înaltă și nesigură scăriță pe care o am în dotare, mă întind cât sunt de… lungă (ceea ce… hm… să fiu sinceră, nu prea e cazul 🙂 ) după “Bal mascat” de Ionel Teodoreanu. Romanul se află pe unul dintre acele rafturile inaccesibile pe care stau, conform clasificării personale, cărți de care nu mă voi despărți niciodată, dar la care nici că mă voi mai întoarce, din lipsă de timp.

Cel puțin, așa credeam.

Căci o discuție obișnuită, care în niciun caz nu anunța spectaculoasa răsturnare de situație, m-a adus în fața unui experiment: mă va plictisi astăzi Ionel Teodoreanu, după care m-am dat în vânt în adolescență? Sau îl voi citi cu entuziasmul de pe vremuri?

Totul a plecat de la îngrijorarea uneia dintre cele mai vechi prietene de-ale mele. Ea mi-a mărturisit că și-ar dori ca fiica ei de 13 ani să nu fie interesată doar de cărți cu aventuri fantastice și vampiri care trăiesc povești complicate de dragoste. Prin urmare, încearcă s-o tenteze cu tot felul de titluri, unele coborâte din trecutul nostru comun, altele – la modă azi pe blogurile de profil.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI

Desigur, cu riscul de a fi acuzată de conservatorism, mama ar înclina spre romanele de odinioară, pe care le cunoaște(m) atât de bine, pe al căror bun-simț și decență știm sigur că ne putem baza și din care, la o adică, adolescenta chiar ar avea ce învăța.

Dar…

Ar mai putea oare o carte de pe vremea noastră să prezinte vreun interes pentru tinerii de azi? Mai mult (corectitudinea mă trage de mânecă), până să le-o propun lor, EU UNA aș mai putea citi așa ceva? Sau voi sforăi de la primele pagini?

Și astfel a luat naștere experimentul “Bal mascat” de Ionel Teodoreanu.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!