Băieți răi: Pe viață şi pe moarte. Cronica unui film în care Will Smith şi Martin Lawrence sunt tot băieți… buni
Băieți răi

Băieți răi: Pe viață şi pe moarte. Cronica unui film în care Will Smith şi Martin Lawrence sunt tot băieți… buni  

Băieți răi este una dintre acele serii din care n-am ratat niciun titlu… doar pentru că mi-a plăcut primul 😅 .

Eu nu sunt vreo mare fană a lui Will Smith. Cu atât mai puțin a lui Martin Lawrence. Dar cumva duetul lor cinematografic mi s-a părut tare simpatic, atunci când am văzut primul film din serie, intitulat chiar Băieți răi, acum un catralion de ani (29, ca să fiu mai precisă 😄 ). E drept că dintre ei doi mie cel mai mult mi-a plăcut de… Tea Leoni, o actriță pe care mereu am admirat-o pentru că și un sac dacă trăgea pe ea tot bestial arăta!

Băieți răi

Următoarele două filme din serie, Băieți răi II și Băieți răi pe viață, mi s-au părut cam… meah, dar le-am bifat pentru că, neavând mari pretenții, eram sigură că nici nu se vor dovedi mari dezamăgiri (și n-au fost!). În schimb, tot nu am aflat de unde până unde titlul de Băieți răi când eu nu vedeam pe ecran decât doi băieți buni. Ok, poate nu neapărat niște genii și nici cine știe ce de arătoși (Doamne, am detestat cămășile de mătase pe care le poartă  Will Smith în seria asta). Dar oricum, buni!

Așa că am mers acum la cel de-al patru film al francizei, Băieți răi: Pe viață şi pe moarte, sperând să am parte de două lucruri: de o posibilă explicație și de o seară plăcută la cinema.

Vizați de o anchetă federală, Mike și Marcus se transformă în fugari

Detectivii Mike Lowrey (Will Smith) şi Marcus Burnett (Martin Lawrence) investighează un caz de corupție care îl are în centru chiar pe fostul lor șef, căpitanul Conrad Howard. Dacă ai văzut filmul precedent (dacă nu, oricum nu cred că fac cine știe ce spoiler), căpitanul a fost asasinat chiar de fiul lui Mike, Armando (Jacob Scipio).

Numai că încet-încet, dovezile care îl incriminează pe Howard îi indică drept complici și pe detectivii noștri. Prin urmare, vizați de o anchetă federală, Mike și Marcus se transformă în fugari. În timp ce încearcă să-și dea seama cine se află în spatele înscenării cărora i-au căzut victime, ei trebuie să facă tot posibilul să scape de polițiștii care vin pe urmele lor. Dar și de… crocodilii care îi așteaptă în față. Căci cei doi detectivi ajung într-un parc de distracții dezafectat, celebru odinioară pentru crocodilul gigant pe care-l adăpostea (Doamne, cred și eu că au închis parcul… cine se distrează uitându-se la crocodili?!!!). Și care… oare mai trăiește?! Desigur, Mike și Marcus află răspunsul pe propria lor piele.

Atacul de cord suferit de unul dintre băieții răi

Și dacă te gândești că numai niște scene de luptă… crocodilești mai lipseau să știi că… ai dreptate 😄 ! Pentru că, pe lângă aceste confruntări interspecii, ca să zic așa, filmul bifează toate elementele caracteristice francizei Băieți răi: urmăriri de mașini într-un Miami plin de culoare, gloanțe și explozii, femei superbe și muzică latino. La care se adaugă, desigur, ciondănelile și bodogănelile protagoniștilor, care au stârnit de multe ori râsete în sală, deși amândoi au îmbătrânit (Martin, parcă mai mult ca Will) și și-au mai pierdut din umor (Will, parcă mai mult ca Martin).

Plus atacul de cord suferit de unul dintre ei (nu, nu, chiar nu te aud că mă întrebi cine…) și momentele petrecute de respectivul în lumea de dincolo.

Și dacă te gândești că prea sună totul a ghiveci să știi că… ai dreptate 😄! Dar cumva ideile acestea atât de diferite se îmbină de-a dreptul neverosimil într-un film agreabil, distractiv și ușor nostalgic, de la care am ieșit cu zâmbetul pe buze. Așa cum trebuie să se întâmple după o seară plăcută la cinema. Prin urmare, pot spune liniștită că, deși tot nu sunt sigură care sunt băieții răi din filmul acesta (poate… crocodilii?), măcar jumatate din obiectiv tot mi l-am îndeplinit.

Scena mea preferată are loc mai spre final, când Martin Lawrence îl plesnește pe Will Smith. Desigur, m-am gândit imediat la incidentul de la Premiile Oscar din 2022, când Will Smith a urcat pe scenă și l-a lovit pe prezentatorul Chris Rock, considerând că glumele acestuia i-au jignit soția. Nu știu dacă legătura pe care am facut-o e doar în mintea mea, dar îmi place să cred că tocmai am asistat la o altă modalitate a lui Will Smith de a-și cere scuze pentru momentul acela idiot de la Oscar.

Cine mai joacă în Băieți răi

Alături de Will Smith și Martin Lawrence, din distribuție fac parte Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Paola Núñez, Eric Dane, Ioan Gruffudd, Jacob Scipio și Rhea Seehorn.

În afară de acești actori să zicem “oficiali”, pelicula, distribuită în România de Intercom film, beneficiază și de câteva apariții surpriză, despre care însă eu una nu o să suflu o vorbă, ca să o las și pe Irina Margareta Nistor să-ți spună ceva în cronica sa la Băieți răi.

În primul rând, pentru că așa sunt eu, fată bună. În al doilea rând, pentru că #nusuntIrinaMargaretaNistor 😄.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!