Scrisori semnate de Einstein, vândute pentru o sumă uriaşă - Ana are carti!

Scrisori semnate de Einstein, vândute pentru o sumă uriaşă

În cadrul unei licitații, organizate la Ierusalim zilele trecute, au fost vândute mai multe scrisori în care fizicianul Albert Einstein prezenta unor colegi opiniile sale despre fizică, Dumnezeu și Israel.

Scrisorile, redactate în limba engleză între anii 1951—1954 și adresate în principal fizicianului David Bohm, au fost vândute pentru suma de aproximativ 210.000 de dolari (circa 189.000 euro), informează AFP, citată de DCNews.

În scrisoarea care a fost vândută pentru cel mai mare preț la licitație (84.000 de dolari), Einstein scria: „Dacă Dumnezeu a creat lumea, grija lui principală nu a fost cu siguranță ca înțelegerea acesteia să fie ușoară pentru noi”.

Într-o altă scrisoare, adresată în 1951 eminentului fizician David Bohm și vândută pentru 50.400 de dolari, Albert Einstein vorbea despre legătura stabilită de Bohm între teoria cuantică și teoria relativității: „Trebuie să mărturisesc că nu sunt în măsură să ghicesc cum o astfel de unificare ar putea fi obținută”. Scrisoarea, dactilografiată, conține și o ecuație scrisă de mână, dar și semnătura lui Einstein.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!