Ritualul lui Bill Gates din fiecare seară: spală vase şi citeşte o carte - Ana are carti!

Ritualul lui Bill Gates din fiecare seară: spală vase şi citeşte o carte

Relaxarea şi deconectarea după muncă sunt binevenite, iar studiile arată că activităţile banale, care nu necesită un efort prea mare, pot duce la creşterea productivităţii si reduc stresul. Dar ce face Bill Gates aproape în fiecare seara? Eşti curios care e rutina lui?

  1. Spală vasele

Cu toate că are o căruţă de bani, Bill Gates îşi face timp pentru a spăla vasele aproape în fiecare seară. În opinia sa, e o activitate foarte plăcută şi relaxantă. Dar motivul pentru care face asta poate că nu are neapărat legătură cu faptul că vrea să demonteze mitul femeii care trebuie să aibă grijă de casă.

Potrivit cercetătorilor de la Florida State University, această activitate îţi reduce nivelul de stres, pentru că nu mai ai mintea ocupată, ci te concentrezi pe ceva cu totul banal şi repetitiv. Mai mult, senzaţia apei calde pe mâinii şi mirosul de săpun de vase stimulează creierul şi induce starea de relaxare.

Un alt studiu, de data aceasta realizat de specialiştii de la University of California, Santa Barbara, arată că sarcinile care nu necesită gândire excesivă permit minţii să ia o pauză şi să îşi dea refresh. Ulterior, vei reuşi să găseşti soluţii creative la problemele cu care te confrunţi, scrie cariereonline.ro.

De exemplu, participanţii la un experiment al cercetătorilor de la University of Central Lancashire care au făcut sarcini plictisitoare, precum copierea unor numere din cartea de telefoane, au dat dovadă de o creativitate mai mare după terminarea acestei sarcini. Iar spălarea vaselor ar putea avea acelaşi efect.

  1. Citeşte o carte

Un alt tabiet pe care îl are Bill Gates înainte de culcare este să citească. Si nu postări pe reţelele de socializare sau ultimele ştiri, ci cărţi. “Face parte din procesul de inducere a somnului”, a explicat miliardarul la un moment dat. El a susţinut că citeşte cam 50 de cărţi pe an, adică de 10 ori mai mult decât un american obişnuit.

Lectura e relaxantă şi te poate adormi – asta susţin şi studiile.

Medicul psihiatru Philip Gehrman susţine că o carte savurată înainte de culcare asigură un somn mai liniştit decât în cazul în care foloseşti smartphone-ul sau tableta. De vină e lumina emanată de aceste gadget-uri, care perturbă calitatea odihnei.

Mai mult, fără îndoială, o carte te ajută să acumulezi cunoştinţe noi şi duce la creşterea inteligenţei emoţionale.

 

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!