Povestiri Stephen King. Maestrul anunță un nou volum: ʺYou Like It Darkerʺ

Povestiri Stephen King. Maestrul genului horror anunță un nou volum: ʺYou Like It Darkerʺ

Nici nu s-a obișnuit prea mult fanul român al lui Stephen King cu prezența volumului ʺHollyʺ în bibliotecă că Regele a anunțat că pe 21 mai 2024 va apărea o nouă culegere de povestiri intitulată ʺYou Like It Darkerʺ. Cartea, scoasă de Cemetery Dance Publication (numele editurii spune TOTUL despre domeniul literar de care se ocupă), va include 12 povestiri (cam puține după părerea mea!), unele dintre ele nemaifiind publicate până acum.

Dintre povestirile nou-nouțe se evidențiază ʺRattlesnakesʺ. Aceasta este o continuare a romanului ʺCujoʺ, apărut anul trecut la Nemira. Personajul principal este un văduv care se mută în Florida în speranța găsirii unui loc liniștit. Însă, deoarece suntem în lumea lui SK, în loc de pace și relaxare va primi ceva complet neașteptat.

Povestiri Stephen King

Alte povestiri Stephen King care par imposibil de ignorat

În ʺTwo Talented Bastidsʺ este descris modul în care doi bastids, bastarzi în argoul american, și-au dobândit talentele. În ʺDanny Coughlin’s Bad Dreamʺ viețile a zeci de oameni, printre care și cea a lui Danny din titlu, sunt date peste cap de un așa-numit “un fulger psihic” (abia aștept să aflu mai multe 🙂 !). ʺThe Dreamersʺ descrie descoperirea terifiantă făcută de un veteran din Vietnam care, după ce răspunde unei oferte de muncă, realizează că anumite colțuri ale Universului trebuie lăsate neexplorate și neatinse de om. ʺThe Answer Manʺ încearcă să răspundă la întrebarea dacă preștiința este un mare noroc sau ghinion incredibil.

Povestiri Stephen King

Deși culegerile de povestiri semnate de Stephen King nu urcă de fiecare dată pe primele poziții în topurile de specialitate, volumul ʺYou Like It Darkerʺ este de neratat. Fanii, nici nu mai are sens să insist, sunt sigur că îl vor cumpăra imediat! Pentru ceilalți cititori poate fi o modalitate de a testa rapid talentul Regelui, posesorul unei însușiri incredibile prin care își face cititorii să treacă prin tot felul de sentimente – de la uluire la amuzament, de la înduioșare la groază pură. În plus, de foarte multe ori, am descoperit că povestirile lui King sunt la fel de intense ca romanele acestuia care se întind pe 1.000 de pagini!!!

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!