Ochelari pentru cititori leneşi - la ce concluzie am ajuns după ce i-am testat?

Ochelari pentru cititori leneşi – la ce concluzie am ajuns după ce i-am testat?

Când am primit de ziua mea o pereche de ochelari pentru cititori leneşi (aşa am tradus şi adaptat eu denumirea lor în engleză – “Lazy Readers”), m-am amuzat teribil.

Conform indicaţiilor de pe cutie, ochelarii sunt creaţi special pentru citit în poziţia culcat, lentilele lor sub formă de oglindă proiectând textul la 180 de grade. Cu alte cuvinte, promit cei care i-au inventat, adio dureri de gât, braţe, spate sau… coate (mă rog, nu-ţi garantează că n-o să te doară în cot de cartea pe care o citeşti în caz că nu-ţi place).

Aşa că am pus la cale un experiment, invitând toată echipa anaarecarti.ro să-i testeze şi să spuna fiecare ce părere are.

Ochelari pentru cititori leneşi – ce-a spus fiecare membru al echipei anaarecarti.ro

Să vedem ce-a ieşit:

Ana. Eu sunt uşor claustrofobică, prin urmare n-a fost chiar o surpriză pentru mine că după câteva minute de citit cu Lazy Readers, am avut o senzaţie de disconfort. I-am dat jos şi… i-am trecut pe lista “de evitat” pe care am început s-o ţin de când mi-am descoperit fobia.

Prietenul meu. Şi-a pus ochelarii, s-a întins, a luat cartea şi a început să citească. Apoi să se foiască… “Eu nu pot citi în pozitia aceasta!”. Deci, problema nu erau ochelarii, ci felul în care stătea perfect întins, neobişnuit pentru el care de obicei citeste în fotoliul din living

Fratele meu. După câteva minute cu “Lazy Readers” la ochi, i-a dat jos, spunându-ne că se simte uşor ameţit. Clar, pentru el nu sunt o opţiune.

Cumnata mea. “Ce idee excelentă! Aşa nu mai faci cocoaşă!”, a exclamat ea, mulţumită ca îşi poate relaxa spatele în timp ce citeşte.

Prietena mea. “Eu nu-i pun la ochi, orice ar fi”. Şi nici că am convins-o…

(…din motive de… depărtare geografică, ochelarii n-au ajuns şi la doamna profesoară.)

În concluzie…

Dacă vrei să completezi un cadou pentru o persoană pasionată de cărţi, cu simţul umorului şi fără o fobie sau alta, care obişnuieşte să citească în pat, “Lazy Readers” pot fi o opţiune de luat în seamă.

P.S. Mda, n-am reuşit să conving pe nimeni “să se sacrifice” şi să se lase fotografiat cu ochelarii la ochi pentru articolul de pe blog. Pffff… Ce familie!

Prin urmare, sursa foto

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!