Ca să nu ne mai auzim vorbe că blogul nostru se adresează doar doamnelor şi iubitorilor de SF, am aruncat o privire pe noptiera prietenului din dotare pentru a vedea care sunt ultimele lui achiziţii literare. Deci… ce cărţi citeşte prietenul Anei?
“Jurnalul unui burlac. Conversaţii cu mama” de Mihai şi Emilia Bendeac
Ca să fiu sinceră, pe mine individul (de Bendeac vorbesc) mă plictiseşte teribil. De fiecare dată, când dau de un interviu al lui, mă ia cascatul. Există şi situaţii când nu mi se închid ochii: când îi aud “glumele”. Atunci mi se face milă de el.
În acelaşi timp, mama lui mi se pare super simpatică. Şi chiar o sfântă având în vedere că trebuie să-l suporte 🙂 . Aşa că m-am uitat destul de cruciş şi la carte, şi la prietenul meu când mi-a arătat încântat noua lui achiziţie. Luat prin surprindere de reacţia mea, a încercat dintr-un spirit de solidaritate masculină să-i ţina partea autorului: “Să ştii că Bendeac a anunţat că donează tot ce câştigă din vânzarea acestei cărţi”. Ok, ok, nu mai zic nimic.
Cum o promovează editura
Descoperă povestea și secretele unei vieți aflate mereu în lumina reflectoarelor!
„Jurnalul unui Burlac. Conversații cu mama” este biografia uneia dintre cele mai cunoscute persoane publice din România, Mihai Bendeac. Umorul său unic și scrierea plină de emoție te vor însoți pagină cu pagină, încât vei uita că ții în mână o carte și ți-l vei imagina pe Mihai pe scenă, povestindu-ți emfatic episoade din viața sa. Întâmplările pe care a ales să le publice se desprind deseori de normalitate, indicând o sinceritate dusă la extrem și o creativitate debordantă. Mihai Bendeac te va uimi prin subiectele abordate și prin limpezimea gândirii sale. Vei descoperi că perspectiva sa de scriitor este deopotrivă brutală, comică și emoționantă. Cu toate acestea, ultimul cuvânt îl are mereu… mama.
Alături de Mihai Bendeac vei fi părtaș la povești picante, la întâmplări delicioase și, nu în ultimul rând, la discuții valoroase. Împreună cu mama sa, Emilia Bendeac, a reușit să-și transpună experiențele prin care a trecut singur sau împreună cu familia sa într-un mod contemplativ și retrospectiv, astfel încât să îi ajute pe cei care trec prin situații asemănătoare. Dar întotdeauna cu un strop de umor.
De la momente în care nu îți vei putea stăpâni lacrimile de râs, cum ar fi cel în care l-a prins mama sa în timp ce… își explora și „testa” în detaliu corpul, la conversații sincere și emoționante cu mama sa, precum nașterea fratelui său și reacțiile sale, vei avea parte de o viață într-o lectură. În fiecare capitol, după povestirea unei întâmplări, vei descoperi un dialog între Mihai Bendeac și mama sa referitor la acel subiect.
Descoperă-l pe Mihai Bendeac și după ce se trage cortina, în cartea „Jurnalul unui Burlac. Conversații cu mama” scrisă împreună cu mama sa!
Cartea vine la pachet cu o faptă bună
Toate încasările pe care autorul le primește din vânzarea cărții sale sunt rezervate integral pentru scopuri caritabile. Primul proiect în acest sens va fi renovarea secției de oncologie pediatrică, din cadrul Spitalului Fundeni.
Viața mea amoroasă s-a desfăşurat, cu precădere, la mine acasă. Mai ales după ce am avut un eveniment neplăcut într-o vizită în care am fost filmat. Din cauza inconştienței care mă caracterizează, uneori, şi care nu ia seama, în mod rațional, de faptul că sunt persoană publică, am consumat relațiile intime şi în locuri publice, precum maşină, parcuri, noaptea pe străzi, pe holuri ale diferitelor hoteluri din țară, cinematografe, într-un hipermarket şi chiar într-un autobuz. Această enumerare s-ar putea să ducă şi la concluzia că industria de paparazzi din România se bazează, cu câteva excepții, pe telefoane gen: „Vino să mă fotografiezi că sunt cu X, în locul Y”, pe diferite ponturi sau pe întâmplare.
Conştientizând, de la un punct încolo, faptul că voi duce multă vreme o astfel de viață, am încercat şi am reuşit ca, pe lângă întâlnirile pe care mi le-a oferit viața, să cunosc femei din absolut toate clasele sociale, acoperind un întreg spectru al nivelului intelectual, educativ, dar şi din cât mai multe zone geografice şi profesionale. Nu am scris următoarele capitole din această miniserie pentru cititorii bărbați. Ei pot sări peste ele. Le-am scris pentru doamne şi domnişoare. De ce? Pentru că s-ar putea să fie utilă părerea unui bărbat dezinteresat şi sincer până la idioțenie.
Fragment din “Jurnalul unui burlac”
Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI
“Maimuța goală” de Desmond Morris
Există 193 de specii de maimuţe în viaţă, unele cu coadă, altele fără. 192 dintre ele sunt acoperite de păr. Excepţie face o maimuţă goală, autonumită HOMO SAPIENS.
🙂 🙂 🙂 O carte care începe AŞA nu poate fi decât interesantă!!!
Cum o promovează editura
Această carte clasică a zoologului Desmond Morris îşi merită locul alături de Originea speciilor a lui Darwin, prezentându-l pe Om nu ca pe un înger căzut, ci ca pe o maimuţă înălţată, care dovedeşte un simţ al umorului, o energie şi o imaginaţie remarcabile, dar care nu este altceva decât un animal aflat în pericolul de a uita de unde a plecat. Cu intuiţiile sale penetrante legate de istoria începuturilor Omului, de viaţa lui sexuală, de obiceiurile lui şi de legăturile sale uimitoare cu lumea animalelor, Maimuţa goală este o carte-jalon deopotrivă provocatoare, incitantă şi durabilă.
Maimuţa goală s-a vândut în peste 20 milioane de exemplare în toată lumea şi a fost tradusă în aproape toate limbile cunoscute. O carte care n-ar trebui să-i scape nici unei fiinţe umane animale.
(M-am amuzat când am citit că editura o compară cu “Originea speciilor”, carte pe care poate îţi aminteşti că eu mi-am cumpărat-o, fiind ferm decisă s-o citesc în viata aceasta, indiferent cât de ştiinţifică este. O să strang din dinţi şi tot o s-o citesc. Prin urmare, mi se pare normal ca în timp ce eu citesc “Originea…”, prietenul meu să preia “Maimuţa…”. Aşa se împart sarcinile într-un cuplu adevărat 🙂 , nu? )
Cartea „Maimuța goală” poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI
“Cercul mincinoşilor” de Jean-Claude Carrière
Recunosc că din lotul de faţă este cartea pe care o vânez. Abia aştept s-o abandoneze prietenul prin vreun colţ al casei ca să mi-o însuşesc. Îmi pare rău, dar când mi se pune pata pe o carte, TREBUIE s-o am. Prin orice mijloace, deci vă rog să nu-mi bateţi obrazul sau să-mi ţineţi morala.
(Şi, mai ales, vă rog să nu-i suflaţi o vorbă prietenului meu, sssshhhhhh!!!!)
Cartea este plină de povestioare anonime, culese de Jean-Claude Carrière din spaţiul buddhist sau islamic, chinez, african ori evreiesc, indian sau amerindian. Uneori amuzante, alteori cu un puternic iz filozofic, cele pe care am apucat eu să le citesc m-au făcut să cad pe gânduri. Pe unele le-am citit de două-trei ori, aşa că sper că mă înţelegi de ce e musai să deţin această carte.
Cum o promovează editura
Cele mai frumoase poveşti filozofice din lumea întreagă
Cele mai frumoase poveşti ale omenirii sunt anonime, iar cei mai iscusiţi povestitori sunt cei care inventează lumi şi reinventează lumea. Această minunată stirpe a „mincinoşilor”, născută în zorii civilizaţiei din nevoia oamenilor de a desluşi tainele vieţii şi ale morţii, ne încântă şi astăzi cu istorii pline de farmec. Poetice, amuzante, profunde, pilduitoare, poveştile transcend graniţele istorice şi culturale, răspunzând, de-a dreptul ori pe cărări ocolite, întrebărilor care ne-au frământat dintotdeauna.
Vii, alerte, uneori deconcertante sau fals naive, istoriile alese în acest volum sunt cele mai frumoase şi mai pline de miez dintre cele adunate de-a lungul a câteva zeci de ani de neobositul Jean-Claude Carrière. Pagină după pagină, poveştile surprind diferenţele, subtile ori vădite, între o tradiţie şi alta, recompunând spiritul umanităţii în cele mai diverse ipostaze ale sale.
Poveştile – inventate într-o zi de cine ştie ce geniu necunoscut – vin să semene îndoiala, să întărească ori să zguduie legile, să îndrepte ori să strice raporturile familiale şi sociale, să tulbure politica, să aţâţe ceea ce se află dincolo de noi, nevrând să se arate. Aduc în traiul nostru paşnic ceva neaşteptat, ciudat, un grăunte de nelinişte. Ating uşor tot ceea ce frământă omenirea, precum scânteile unui foc. De aceea mi se pare că merită numele de «poveşti filozofice».
Jean-Claude Carrière
Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI (audio book), de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI