Jurnalul lui Heinrich Himmler a fost descoperit. Cum descrie ororile - Ana are carti!

Jurnalul lui Heinrich Himmler a fost descoperit. Cum descrie ororile

Jurnalul unuia dintre cei mai mari criminali din timpul celui de-al doilea război mondial, Heinrich Himmler, a fost descoperit în arhivele militare ruseşti din Podolsk, la 71 de ani de la capturarea membrului SS de către soldaţii britanici.

Scris în anii 1938, 1943 şi 1944, jurnalul care are 1.000 de pagini a servit ca un calendar pentru Himmler, în el regăsindu-se date, locuri, întâlniri şi decizia sa de a trimite milioane de oameni la moarte, scrie Daily Mail, citat de DCNews.

Documentul conţine şi detalii cutremurătoare cum ar fi moartea a 10 polonezi pe care el a ordonat-o după ce a primit un masaj de la doctorul său.

Era cunoscut faptul că Himmler era sensibil când vedea sânge. Într-o notă de jurnal din august 1941, el a detaliat cum a asistat la uciderea în masă a unor evrei, într-o groapă de la ieşirea oraşului Minsk, şi a mărturisit că aproape a leşinat când bucăţi din creierul unei victime i-a ajuns pe haină.

Himmler a fost la conducerea întregului aparat de teroare al statului nazist, de la poliţia secretă de stat (Gestapo) până la taberele de concentrare şi exterminare de la Auschwitz şi Treblinka. Capturat de soldaţii britanici, a înghiţit o capsulă cu cianură pe care o avea ascunsă într-o măsea, murind în câteva minute.

În jurnal este prezentat faptul că între 1943 şi 1945 a cunoscut 1.600 de persoane şi şi-a notat detalii despre viaţa acestora. După o vizită în tabăra de concentrare de la Buchenwald (Germania) a notat: ,,Am luat o gustare în cafeneaua de la cazinoul SS”. Într-o altă notă din jurnal, scria că a asistat la ,,eficienţa” motoarelor diesel din tabăra nazistă Sobibor din Polonia, unde 400 de persoane au fost omorâte pentru această demonstraţie. În total, 250.000 de oameni au fost gazaţi în taberele de concentrare, majoritatea la două ore după ce Himmler a ajuns acolo.

În jurnal au fost descoperite şi scrieri despre Margarethe Sieghroth, femeia cu care s-a însurat în 1928 şi care i-a dăruit o fiică, pe Gudrun, pe care o alinta “Puppi”. De asemenea, l-a menţionat şi pe fiul său adoptiv Gerhard.

Facebook Comments

Comentarii

  1. Adica nu au stiut sovieticii ce au in arhivele din Podolsk? URSS si Rusia au avut puterea absoluta si timpul de partea lor. In 71 de ani, KGB si FSB au putut modifica, elimina sau adauga tot ce era deranjant pentru ei si suparator pentru altii.

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!