Harry Potter and the Cursed Child - Când va fi tradus în limba română

Harry Potter and the Cursed Child. Când va fi tradus în limba română

SUPER UPDATE 🙂 . Gata!!! A apărut “Harry Potter și copilul blestemat”, mi-am luat-o şi… am citit-o! Mai bine îmi vedeam de treaba mea, ufff! “RECENZIA”, AICI!

UPDATE 2. Dacă mă iau după anunţul făcut de editura Arthur, cartea urmează să apară la sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie!

“Harry Potter şi copilul blestemat”, a opta poveste din serie, este disponibilă pentru precomandă, până pe 30 septembrie, pe site-ul editurii Arthur!”. Așa scrie negru pe alb pe pagina de facebook a celor de la Arthur. Acum eu sper că am înţeles bine mesajul editurii şi nu visez cai verzi pe pereţi. Sau, mă rog, unicorni, ca să rămânem în acelaşi registru).

“Harry Potter and the Cursed Child” – două milioane de exemplare  vândute în primele două zile

UPDATE. “Harry Potter and the Cursed Child” s-a vândut în peste 2 milioane de exemplare în primele două zile de la lansarea în SUA și în Canada. Datele se bazează pe estimările librăriilor. Vorbim de cifre nemaivăzute până acum pentru o versiune adaptată a unei piese de teatru.

“Harry Potter și copilul blestemat” este o dramatizare a piesei de teatru scrisă de J.K. Rowling, care se va juca la Londra. Acțiunea piesei se petrece la 19 ani după acțiunea din ultimul roman al seriei, “Harry Potter and the Deathly Hallows”. Celebrul ucenic vrăjitor este deja la vârsta adultă, muncind din greu la Ministerul Magiei pentru a-și crește cei trei copii.

Fanii au stat ore în şir la coadă

Fanii din întreaga lume au stat ore în şir la coadă, în prima noapte de lansare, pentru a cumpăra primele exemplare. La New York, peste 500 de persoane au stat la coadă în faţa celei mai mari librării din oraş, Barnes & Noble. Primul care a ieşit cu noua carte în mână a fost Kate D’Auria, 24 de ani. El a declarat că a aşteptat şase ore şi că va petrece restul nopţii citind.

Acelaşi entuziasm a fost şi în Singapore, unde 300 de persoane au stat în faţa unei librării. “Am crescut citind aceste cărţi şi ele au un loc special în biblioteca mea”, a spus Samantha Chua, o studentă de 24 de ani, care purta o cămaşă cu Harry Potter.

Şi în Bangkok fanii care aveau pelerine şi baghete de magician s-au adunat într-un mare centru comercial pentru a sărbători publicarea cărţii. Primul la coadă a fost Sanpipat Huangsawat, de 29 de ani, care a trebuit să aştepte 11 ore până să intre în posesia cărţii.

„Apare a opta carte Harry Potter” – Ce ţeapă mi-am luat! Pfffff…

Ieri dimineaţă am vărsat cana de cafea pe mine! Ma învârteam prin casă, încercând să ma trezesc, când dinspre televizor am auzit: „Fanii Harry Potter sunt în delir. Autoarea seriei legendare, J.K.Rowling, va publica o nouă carte. A opta carte din serie se numește Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter și Copilul Blestemat). Pe afișul publicat de editură se menționează că volumul este programat să apară pe 31 iulie 2016.”

Poftim?!!!!!!!

(Dacă eşti la prima vizită pe blogul nostru, ai aici un link care-ţi va explica reacţia mea.)

Să revenim…

M-am repezit, prin urmare, la calculator și am intrat pe site-ul postului tv respectiv (nici n-o să-i dau numele la câţi nervi mi-a făcut… te lămuresc imediat de ce).Am găsit fix ştirea pe care o auzisem la televizor şi după care am facut copy-paste mai sus.

Textul dramatic al piesei de teatruHarry Potter and the Cursed Child”

Să înnebunesc!

Şi totuşi, deşi îmi venea să fac prin casă numai piruete, o idee pe care încercam s-o ignor mă tot sâcâia. „Şi dacă nu e adevărat? EU cum de n-am ştiut nimic până acum?” Aşa că am făcut un pic de research pe net şi… mda! Cei de la televizor au înţeles totul aiurea! Pfffff… Se putea să am eu norocul să mai ţin în mâini un nou volum „Harry Potter”?

Nu e vorba de nici o carte, am găsit toate explicaţiile pe Mediafax, ci de textul dramatic al piesei de teatruHarry Potter and the Cursed Child” care se va juca la Londra cu casa închisă la sfârşitul lunii iulie. La presiunea uriaşă a fanilor, textul va fi publicat în variantă scrisă în Statele Unite şi Marea Britanie.

Harry Potter este un adult în toată regula

Piesa de teatru, bazată pe o idee a autoarei J.K. Rowling, prezintă povestea lui Harry Potter la 19 ani după întâmplările din “Harry Potter şi Talismanele Morţii”, al şaptelea roman al scriitoarei britanice.

“Potter este un adult în toată regula ce munceşte excesiv pentru Ministerul Magiei. Are trei copii şi se simte încleştat de întâmplările din trecut care îl macină”, au anunțat editurile care urmează să publice cartea.

J.K. Rowling a primit un număr uriaş de cereri de la fanii din toată lumea pentru a publica textul dramatic al piesei ce se va juca la Londr. Nu toţi cititorii înfocaţi ai seriei Harry Potter pot ajunge în capitala Marii Britanii pentru a vedea spectacolul.

Textul dramatic va fi publicat pe 31 iulie, de ziua de naştere ficţională a lui Harry Potter, la doar o zi după ce piesa de teatru va avea premiera la Londra.

De ce J.K. Rowling nu continuă seria?!!!!

Premiera piesei se va desfăşura înaintea lansării filmului “Fantastic Beasts and Where to Find Them”. Acesta este adaptarea cinematografică a unei povești ce se desprinde tot din nucleul de întâmplări din seria Harry Potter, scrisă tot de J.K. Rowling. Filmul va avea premiera în noiembrie 2016 şi în rolul principal va fi Eddie Redmayne, actor premiat cu un premiu Oscar în 2014.

Acum, ce să zic?, decât nimic, mă mulţumesc şi cu un text dramatic.

Am totuşi o întrebare. Mă lamureşte şi pe mine cineva de ce J.K. Rowling nu continuă seria?!!!! Mult timp i-am găsit scuze, gândindu-mă că scriitoarea a simţit că acolo trebuia terminată povestea lui Harry Potter şi cine suntem noi să o contrazicem?! Sau poate a vrut să încerce şi altceva (ceea ce a şi făcut!) şi atunci când să se mai ocupe şi de Harry Potter? Dar acum văd că de piese de teatru şi filme are timp!

Sunt atât de supărată…

Cartea “Harry Potter și copilul blestemat” poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!