„Flash-uri din sens opus” de Marian Godină - Ana are carti!

„Flash-uri din sens opus” de Marian Godină

Câte şanse erau ca poliţistul Marian Godină să se îndrăgostească de Ana?! I-am citit cartea „Flash-uri din sens opus”, iar când am ajuns la capitolul dedicat Anei, am căscat ochii mari şi nu mi-a venit să cred ce scria negru pe alb…

Citez din memorie: „M-a atras la ea faptul că era pasionată de citit, nimic nu iubea mai mult pe lumea asta decât cărţile şi singurele vitrine care o atrăgeau erau cele ale librăriilor”! Nu se poate!!! Trebuie să am o discuţie serioasă cu Ana, mi-am zis, şi am continuat contrariată lectura.

În calitate de prietenă aveam pretenţia că ar fi trebuit să am cunoştinţă de o eventuală legătură între ea şi domnul pamfletar de la Rutieră! Spre final aflăm că aventura lui Godină s-a terminat abrupt şi dureros, anul trecut, când Ana i-a dat papucii, la Atena, acesta rămânând cu inima zdrobită pe aeroport, plângând ca o fetişcană parasită în braţele consolatoare ale unor poliţişti greci. Să nu intrăm în amănunte… vă las pe voi să desluşiţi tâlcurile amorului descris de autor în cartea sa.

Am înţeles atunci că nu era Ana mea, nu de alta, dar soarta face să nu ne fi despărţit prea des în ultimii… 20 de ani şi, atunci când o facem, cam ştim fiecare pe unde şi cu cine este. Deci Ana mea n-a fost la Atena ca să îi dea papucii poliţistului Godină! Era alta pasionată de lectură!

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

„Flash-uri din sens opus” – o lectură atât de facilă încât o termini într-o oră

Scriitura lui Godină e ok, corectă! Curge, te învăluie, poţi pluti pe ea ca pe o saltea pneumatică, la mare, când nu sunt valuri. E haios şi asta l-a şi calificat la succesul uriaş pe care îl are în mediul virtual. Condeiul nativ îl ajută să scrie cu o usurinţă rară şi pentru un gazetar, darămite pentru un poliţist…

Totuşi, cartea „Flash-uri din sens opus” oferă o lectură atât de facilă încât o termini într-o oră, maximum, sărind, fără să te simţi vinovat, peste paragrafe întregi în care autorul derapează în zone plictisitoare, lipsite de umor sau tâlc. E o carte pe care o poţi citi într-o zi de vacanţă, la plajă sau la ţară, printre găini şi curcani.

Nu pot să nu punctez măcar un pic bănuielile mele ca bloggerul „bun tare” nu e altceva decât un personaj manipulator, o unealtă special aleasă de structuri pentru a da un refresh sistemului… „Să-l facem pe Godină simbolul schimbării!” – au zis în cor – potrivit imaginaţiei mele, desigur – vocile groase din Ministerul de Interne, în momentul în care tânărul poliţist a stralucit în coşul de idei al unui brainstorming prelungit.

Şi i-au dat lui Godină pe lângă aripi să zboare spre culmile succesului şi un spate puternic care să-l ajute să scape de fricile consecinţelor celor aşternute cu prea mult tupeu pe blog şi pe Facebook.

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Ce versuri îi scrie Godină, muzei Ana

Că, zău aşa, hai să ne apucăm toţi să ne facem praf şefii, haios şi argumentat, după modelul Godină, şi să vedem câţi dintre noi nu numai că ne păstrăm serviciul, dar suntem aplaudaţi la scena deschisă, suntem luaţi în brate de premier, ofertaţi de edituri şi, pocnind din degete, devenim eroi naţionali cu mii de volume tipărite, lansări uriaşe şi speech-uri susţinute în aule neîncăpătoare… Come on!

„Flash-uri din sens opus” e ca un film american… cu liceeni, siropos, cu petreceri, beţii şi rivalităţi între frătii! Un film pe care îl vizionezi cu bolul de floricele în braţe şi care, când se termină (şi filmul, şi bolul), rămâi cu… nimic. A doua zi când te întreabă cineva ce film ai văzut recent, nu ţi-l aminteşti… Merită citită de dragul experienţei, însă nu vă imaginaţi că vă veti îmbogăţi spiritual… sau că percepţia voastră asupra sistemului, poliţiştilor ori relaţiei şofer – agent de la Rutieră va fi crunt zdruncinată! Nici vorbă!

De ce am fost atât de dezamăgită

Şi ca să înţelegeţi mai clar motivele care au dus la sentimentul dezamăgirii mele, am să mă întorc la povestea Anei. Cea care seamănă atât de bine, în descrierea lui Godină, cu Ana care are cărţi, Ana noastră. Poliţistul, îndrăgostit lulea de tânăra pe care o cunoscuse pe Internet şi cu care dezvoltase o relaţie amoroasă virtuală consumată în ore interminabile de chat şi sms-uri siropoase, este izbit de inspiraţie poetică. Iată ce versuri îi scrie el, Godină, muzei Ana:

(…)

Fiindcă doar tu, Ana frumoasă,

Îmi faci viaţa armonioasă,

Îţi spun din suflet ce gândesc:

Anuca dragă, te Iubesc!

SAU

(…)

O balenă de uscat,

Sufocă un biet băiat.

Ce destin rău şi meschin

L-a supus pe el la chin!

Însă menirea lui şi a balenei

Nu era să se iubească,

Era alta, mai profundă,

Marian pe Ana s-o cunoască.

(…)

SAU

{…)

Tu eşti de o fineţe rară,

Iar eu… atât de norocos!

Până Ana să apară,

Nu trăiam aşa frumos.

Ce se întamplă între noi,

E sublim, poate ceresc.

Îmi rămâne să-ţi şoptesc,

Ana, dragă, te iubesc!

V-am selectat mai sus câteva versuri din trei poezii diferite marca Godină, închinate Anei lui. Cam atât…

Cartea poate fi cumpărată online de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI, de AICI sau de AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!