Ernest Hemingway, idila cu Marlene Dietrich

Iubirea dintre Ernest Hemingway și Marlene Dietrich. ”Pe scenă, beată şi goală…”

Ernest Hemingway & Marlene Dietrich, cea mai “misterioasă” aventură.

Marlene Dietrich a fost diva absolută a Europei în anii ’20 și stea pe Broadway în anii ’30. Frumoasa nemțoaică a trăit o viață tumultuoasă, iar relația pe care a avut-o cu Hemingway este considerată de biografii lor drept cea mai “misterioasă” aventură.

Marlene Dietrich
Marlene Dietrich

Marlene Dietrich a iubit bărbații și făcea victimă după victimă. În mreje i-a căzut și scriitorul Ernest Hemingway, scrie Libertatea. Cei doi ar fi avut o relaţie specială, dar care a rămas la un nivel platonic.

Ernest Hemingway: “Am fost victime ale pasiunii nesincronizate”

S-au cunoscut pe vasul Île de France cu destinația New York în 1934 și au rămas prieteni pe viață. Distanța și viața agitată a lui Marlene au făcut ca apropierea dintre ei să se realizeze mai mult prin scrisori. Deși rândurile lor erau pline de sentimente, nu au devenit niciodată iubiți, Hemingway spunând că au fost „victime ale pasiunii nesincronizate”.

Într-o epistolă din 1955, suprarealistă şi extrem de grafică, semnată Papa, Ernest Hemingway îşi imaginează o piesă de teatru în care Marlene apare goală și beată.

După ce vei fi ajuns pe scenă, beată şi goală, eu aş apărea din spatele scenei sau din spatele tău, în haine de seară şi mi-aş fi scos foarte repede hainele (…) dezvăluind astfel fizicul meu de Burt Lancaster. Aceasta este scena care-mi dă furnicături pe şira spinării.

Te iubesc foarte mult și nu am vrut niciodată să am vreo legătură cu tine, așa cum ți-am scris când am discutat prima dată. Niciunul dintre noi nu are suficient sânge de curvă pentru asta.

Ernest Hemingway
Ernest Hemingway

Finalul scrisorii:

Cred că am putea să spunem că şi tu, şi eu am avut ceea ce oamenii ne-au permis să păstrăm. Şi ce dacă? Asta e un rahat. Te iubesc ca întotdeauna – Papa.

Din corespondența lor, care a continuat până după anul 1951, s-au păstrat doar 30 de scrisori. În 1961, Ernest Hemingway s-a sinucis. Marlene Dietrich a trăit până în anul 1992.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!