Dan C. Mihăilescu se desparte de proiectul “Cartea de la ora cinci”, lansat online în urmă cu un an, scrie Pagina de Media.
Cunoscutul critic literar a făcut anunțul, recent, într-un ultim clip postat pe pagina de Facebook a proiectului, dar și pe contul de YouTube.
„A fost un experiment de 12 luni cât se poate de palpitant, de plăcut și de instructiv pentru mine pentru ca acum să-mi dau seama că totuși resursele mele de luptă cu inerția, cu rutina, cu rugina, cu vârsta, cu plictisul, cu faptul că nu reușesc să interacționez cu dumneavoastră, toate acestea m-au determinat să mă retrag”, a explicat Dan C. Mihăilescu.
Criticul literar a lansat Cartea de la ora cinci, o pastilă online cu recomandări de carte, în februarie 2016, la propunerea eMag. Acesta a trecut online după ce Pro TV a renunţat la “Omul care aduce cartea”, după 15 ani.
Dan C. Mihăilescu, în ultimul clip video postat:
„A fost un experiment de 12 luni cât se poate de palpitant, de plăcut și de instructiv pentru mine pentru ca acum să-mi dau seama că totuși resursele mele de luptă cu inerția, cu rutina, cu rugina, cu vârsta cu plictisul, cu faptul că nu reușesc să interacționez cu dumneavoastră, toate acestea m-au determinat să mă retrag”
„De ce? Față de publicul de la televizor care este învățat să fie un receptor, un public cuminte care are nevoie de predici de la amvon, de recomandări de cărți, de noutăți, de basme, de povești, de lecții de viață, publicul online am observat că are o nervozitate, o vitalitate, o rapiditate și mai ales o sete de interacționare cu cel care trimite informația, cum eu n-am fost obișnuit în viața mea.
Or, eu sunt un reacționar, un arheofil, un conservator, un maniac al status quo-ului, un om care refuză cu obstinație să aibă pagină de Facebook. Un om care nu s-a uitat pe un site în viața lui, un om care n-a intrat pe Google, care știe doar teoretic ce înseamnă internet.
Or, dumneavoastră, din toate semnalele pe care le-am observat, aveți nevoie să fiți surprinși, hărțuiți, să fiți alintați, să fiți șocați. Aveți nevoie de un partener egal, nu suportați să primiți lecții de la catedră, cum sunt eu, ca un om de peste 60 de ani”
„Cred că sunt prea bătrân, sunt depășit pentru uriașele dumneavoastră așteptări.”