Românii în librării: cumpără Coelho, fură manuale - Ana are carti!

Românii în librării: cumpără Coelho, fură manuale

Cărţile autorilor români Lucian Boia şi Ioana Pârvulescu sunt printre cele mai bine vândute în 2016, au declarat librarii bucureşteni într-un sondaj realizat de Digi24. În ceea ce priveşte autorii străini, cititorii români îi rămân fideli lui Paulo Coelho. Se şi fură din librării: manuale şi cărţi de medicină.

Cărţile autorilor români au intrat anul trecut în topul vânzărilor marilor lanţuri de librării.

Irina Ornea, librar, Humanitas de la Cişmigiu: „În 2016 s-au vândut foarte bine o serie de autori români. Lucian Boia – Un joc fără reguli. S-a vândut foarte bine cartea Ioanei Pârvulescu – Inocenţii.”

Ioana Stănescu, librar, Cărtureşti: „Din autorii străini, mai degrabă cei deja cunoscuţi. Mulţi Paulo Coelho, Jonathan Franzen… Dar şi un nume mai nou, de vreun an şi ceva încoace, Elena Ferrante, o autoare italiană care a mers foarte, foarte bine.”

Paulo Coelho este cel mai vândut autor străin din România: 1,3 milioane de exemplare. Cel mai recent roman al scriitorului brazilian, Spioana, a fost cumpărat în peste 25.000 de exepmplare în nici două luni de la publicare.

Românii nu au renunţat nici la obiceiul de a nu plăti cărţile cu care ies din librării.

Irina Ornea, librar, Humanitas de la Cişmigiu: „S-au furat manuale, s-au furat iarăşi autori români: Lucian Boia sau Mircea Cărtărescu. Se mai fură cărţi de specialitate, cărţi de practică, de medicină, economie, se mai fură şi jocuri.”

Ultimele date de la Asociaţia Editorilor din România arată că numărul librăriilor a scăzut de la 500, câte erau în 2012, la 150 în 2016.

Spioana” de Paulo Coelho se găsește de vânzare online AICI, AICI, AICI, AICI sau AICI

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Centrul de preferințe pentru confidențialitate


  • Warning: reset() expects parameter 1 to be array, string given in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 33

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/anaarecarti/public_html/wp-content/plugins/gdpr/templates/privacy-preferences-modal.php on line 95

    error: Continut protejat Anaarecarti.ro!